Kroatias stjerner herjet med Hellas

Kroatia gjorde jobben i playoffen, og er på det nærmeste klar for VM i Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kroatia – Hellas 4-1:

Et Kroatia med stjerner som Luka Modric, Ivan Rakitic og Ivan Perisic fra start tok første stikk i kampen om VM-billett, og scoret fire mål med en småskadet Mario Mandzukic på benken.

Se målene i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Dermed har Zlatko Dalic fått en drømmestart som Kroatia-sjef. Han sikret først playoff i sin første og meget viktige kamp mot Ukraina, og har sikret dem et meget godt utgangspunkt foran returoppgjøret i Hellas.

Luka Modric, Ivan Perisic, Nikola Kalinic og Andrej Kramaric scoret hjemmelagets mål, mens Dortmund-stopper Sokratis Papastathopoulos scoret for bortelaget.

– Luka Modric og Ivan Perisic kombinerer lekkert, og Kroatia dominerer i Zagreb. Det er enkelt å se hvilket lag som spiller med selvtillit her, skrev BBC i deres livesenter mot slutten av kampen.

Eurosports kommentator Frode Marti ble imponert over det kroatene viste i første kamp.

– Det er litt lekestue nå. Grekerne har ikke fått tak i Luka Modric i det hele tatt utpå her. Han får omtrent gjøre som han vil, kommenterte Marti underveis i kampen.

Enorm brøler

1. omgang begynte som forventet – Kroatia presset, hadde mye ball og Hellas forsvarte seg.

Allerede etter ni minutter klønet Hellas-keeper Karnezis det skikkelig til. Han bommet på et mottak, og da Kroatia-spiss Kalinic kom først på den klippet Karnezis ham ned og lagde straffe.

Real Madrid-stjerne Modric satte ballen sikkert i mål fra krittmerket.

Etter 18 minutter ble Kroatia belønnet for dominansen igjen. Etter flotte kombinasjoner sentralt endte ballen på kanten hos venstreback Strinic. Han leverte ballen på sølvfat til Kalinic, som enkelt kunne styre inn 2-0 med utsiden av foten fra kloss hold.

Hellas reduserte

Først etter 29 minutter var Hellas frempå for første gang i kampen. Kroatia-stopper Vida fikk klarert et innlegg til corner like foran nesen på Mitroglou som luktet en sjanse på åpent mål. Der knuste Papasthatopoulos Lovren i duellen, og reduserte med bortelagets første avslutning på mål.

– Corneren kom etter en feil fra Lovren, skrev BBC.

Hjemmelaget svarte umiddelbart. Vrsaljko skrudde et innlegg perfekt på bakerste til Perisic, som bare kunne løpe ballen i mål.

– Kroatia har gjort en strålende omgang, men ett minutt med sløvhet gjorde at de fikk et baklengsmål, oppsummerte Marti.

Økte etter pause

Da grekerne sårt trengte en tidlig scoring for å henge med i kampen etter pause, økte heller kroatene ledelsen. Nok en gang var Atletico Madrid-back Vrsaljko frempå.

Stafylidis skulle dempe et innlegg med brystet til egen keeper. Der snappet Vrsaljko opp ballen, som spilte ballen inn til Kramaric nærmest på målstreken.

– Enda en sjokkerende tabbe i forsvar. Kampen er over, og sannsynligvis også playoffen, skrev BBC i deres livesenter.

– De har vært nær 5-1 flere ganger, Kroatia, men Hellas har sluppet unna, konstaterte Marti.

Helt på tampen fikk imidlertid Mitroglou en gedigen mulighet til å sørge for et litt bedre utgangspunkt, men klarte ikke å overliste Subasic i Kroatia-buret med headingen.

Returoppgjøret spilles i Athen søndag. Det blir uten kroatiske tilskuere, ettersom landene ble enige om å forby bortesupportere tilgang til kampen i forkant av oppgjørene.

Da får de tilbake midtstopper Kostas Manolas. I gruppespillets nest siste kamp pådro han seg et gult kort for å drøye tiden mot Gibraltar. I ettertid ble han funnet skyldig i å pådra seg kortet med vilje, slik at han skulle starte med blanke ark i playoffen.

Lagoppstillinger

Kroatia (4-2-3-1): Subasic; Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic; Rakitic, Brozovic; Kramaric (Vlasic), Modric (Pasalic), Perisic; Kalinic (Rebic).

Hellas (3-5-1-1): Karnezis; Papadopoulos, Papastathopoulos, Tzavellas; Maniatis (Retsos), Zeca, Samaris (Tachtsidis), Tzilois, Stafylidis (Bakasetas); Fortounis; Mitroglou.