20 kampers karantene etter hockeyslagsmål

Didrik Nøkleby Svendsen må belage seg på lang karantene. Cato Cocozza suspendert i åtte kamper.

Etter masseslagsmålet under søndagens oppgjør mellom Sparta og Lillehammer, er det blitt utdelt en knallhard straff til Didrik Nøkleby Svendsen.

Sparta-spilleren har fått 20 kampers karantene for sin opptreden under slagsmålet. I tillegg blir Spartas Tommy Kristiansen utestengt i én kamp.

– Det er jo en streng straff, men det jeg gjorde var langt over grensen. Jeg har sett TV-bildene, og det ser voldsomt ut. Så jeg tar egentlig bare straffen som en mann og skal komme styrket ut av dette, sier Svendsen til TV 2 Sporten.

– Ikke noen anke
– Men 20 kamper er mye?

– Ja, det er det. Men som sagt, jeg tar den straffen jeg får. Det som jeg gjorde var ikke greit i det hele tatt. Jeg skal bare trene hardt under suspensjonen og være klar til å spille igjen når straffen er over, slår han fast.

Sparta kommer ikke til å anke straffen.

– Nei, jeg har snakket med klubben og det blir ikke noen anke. Jeg tar straffen og skal komme styrket ut av dette, fastslår han.

– Slag i ansiktet
I tillegg er Frisk Askers Cato Cocozza suspendert i åtte kamper etter å taklet Stjernens Marcus Bryhnisveen søndag.

Cocozza traff Stjernen-spilleren i hodet da han kom inn som tredjemann i en duell, og fikk matchstraff av dommerne.

Han er sjokkert over dommen.

– Det er et skikkelig slag i ansiktet. Sammenlignet med andre hendelser denne sesognen, så hadde jeg aldri forventet såpass streng straff, sier Cocozza til Budstikka.

Han tror Norges Ishockeyforbund ønsker å sette et eksempel etter flere stygge hendelser den siste tiden.

– Det er et uheldig tidspunkt for meg, med alt som har skjedd denne sesognen. Jeg skjønner om de føler et press for å straffe hardere, sier Cocozza.