«Doffen» etter første møtet med Sky: – Jeg kommer nok til å få flere sjanser til å spurte enn jeg kanskje burde

Og Kristoffer Halvorsen har planer om å være i form allerede i januar i Australia.

I slutten av oktober møtte U23-verdensmesteren fra i fjor sine nye lagkamerater i Sky for første gang på en samling på Manchester.

– Det var artig å få hilse på alle. Alle rytterne var der, og, ja, jeg fikk hilst på Chris Froome. Han er en veldig fin type. Det er kult å se hvor hyggelig han er. Det er jo ryttere man ser opp til, så det var jo litt ekstra stas å hilse på de. Men de er jo lagkamerater nå, så det går helt greit, sier «Doffen» fra sitt nye hjem i Girona, nordøst i Spania.

– Virker det som et hyggelig lag å sykle for?

– Ja, veldig. Veldig. Jeg var jo litt med de på samling i desember i fjor også, og jeg har fått et veldig godt førsteinntrykk.

– Målet er å komme godt i gang fra starten

I Girona blir han frem til neste Sky-samling på Mallorca i første halvdelen av desember.

Samlingen i Manchester var «mest for å prøve utstyr, få sykkel, og gjøre noen medisinske tester». På Mallorca om en måneds tid blir det mer fokus på trening og sesongen som kommer.

Enkelte ting er dog allerede på plass.

– Sesongplanen vil sannsynligvis bli spikret i desember, men jeg kommer sannsynligvis til å starte i Australia med hele den «rekka» der (Tour Down Under, Herald Sun Tour og Cadel Evans Great Ocean Road Race, journ. anm). Målet er å komme godt i gang fra starten av og kanskje kunne flyte på noen gode resultater tidlig. Det er i alle fall planen, forteller han.

Tour Down Under, sesongens første store etapperitt, ser du direkte på TV 2 16. - 21. januar

– Det viktigste blir å gjøre det jeg får beskjed om

Sky har aldri vært laget for de største spurterne, men de to beste i stallen, Elia Viviani og Danny van Poppel, forsvinner begge ut dørene før neste sesong.

Timingen kunne med andre ord neppe ha vært bedre for Halvorsens inntog.

– Jeg tror jeg skal få spurte litt i Tour Down Under, ja, men jeg er jo forberedt på å gå gradene selvsagt, sier han.

– Har du fått signaler om at du får sjansen til å spurte en del, eller blir det mye jobbing for andre?

– Jeg kommer nok til å få ganske mange sjanser - egentlig flere enn man burde, kanskje, som førsteårsproff. Men det viktigste er at man gjør sitt beste og prøver. Om det er godt nok for tiendeplass eller seier, det går egentlig for det samme det første året så lenge man prøver hver gang. Så det viktigste for meg blir egentlig å sykle, få erfaring og gjøre det jeg får beskjed om - det være seg å hente flasker, jobbe for andre eller spurte selv.

– Hvordan er formen nå? Er du godt i gang med treningen igjen etter «off-season»?

– Formen er grei. Jeg har trent i to uker nå etter å ha tatt tre uker uten trening. Så formen begynner å komme seg litt. Det er viktig ikke å slippe seg for mye ned mellom sesongene, men jeg har lagt på meg fire-fem kilo. Men det er sånn som det pleier, og de kiloene forsvinner fort når man begynner å trene igjen.