Etter en sesong midt på treet i 2016/17 har Pep Guardiola virkelig fått sving på Manchester City denne sesongen. De lyseblå har vunnet ti av elleve kamper, scoret 38 mål og virker å holde stø kurs mot Premier League-tittelen.

I søndagens toppkamp mot Arsenal sørget scoringer av Kevin De Bruyne, Sergio Agüero og Gabriel Jesus for tre nye poeng til Guardiolas mannskap. Sesongstarten blir enda mer imponerende om man legger til at Manchester City har vunnet fire av fire kamper i Mesterligaen, blant annet både hjemme og borte mot Napoli.

TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker mener angrepsspillet til de lyseblå er en fryd for øyet for øyeblikket.

– Det er et himmelblått orkester som spiller fantastisk musikk. Det er tidenes Premier League-start. De har scoret 38 mål på elleve kamper. Arsenals «invincibles» nådde det tallet først i januar. City pøser inn mål og er tette bakover. Det er helt rått å se på. Det er rett og slett slående når man sammenligner Manchester Citys offensive register med for eksempel Manchester United, sier Alsaker.

Manchester United og Tottenham ligger åtte poeng bak City, ett poeng foran Chelsea. Med tanke på at Manchester City møter WBA (borte), Huddersfield (borte), Southampton (hjemme) og West Ham (hjemme) de fire neste kampene kan avstanden ned til tittelutfordrerne fort øke i løpet av den neste måneden.

– Nå er det «crunch time» for de andre lagene, sier Alsaker.

– Manchester City har noe stort på gang, men det er for tidlig å utrope dem til Premier League-mestere. Akkurat nå er de virkelig fintunet. Nå flyter det som bare juling. Jeg registrerer at de har fått en fantastisk keeper, som både er god til å redde og sette i gang spillet bakfra, sier han.

10. desember møter Guardiolas menn byrival Manchester United. De røde djevlene skal måle krefter med Newcastle (hjemme), Brighton (hjemme), Watford (borte) og Arsenal (borte) før den tid.

– Jeg tror ikke avstanden er større når vi kommer 10. desember. I den kampen kan City hekte av byrivalen Manchester United en gang for alle, selv om Manchester United hjemme mot topplagene er en helt annen historie enn på bortebane. På hjemmebane er det mer trøkk. Uansett er det ikke rom for feil for lagene bak Manchester City. Det er brutalt å levere 31 poeng på elleve kamper. Jeg kan bare si lykke til med å ta igjen Pep. Det blir en utfordring for alle, sier Alsaker.

Det er også Simen Stamsø Møller enig i.

– De viser igjen at de er det beste laget i Premier League. Det er vanskelig å sette ord på hvor stor favoritter de er til å vinne nå, sier Stamsø Møller.