Conte hylles for luiz-vrakingen, men ...

– Alle som har gjort dette har forsvunnet

Jamie Carragher og Gary Neville er delte i oppfatningen av David Luiz-vrakingen. – Det er ingen grunn til å tro at det er misnøye med manageren, sier Øyvind Alsaker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag vraket Chelsea-manager Antonio Conte stjernespiller David Luiz, og beskrev det som en «taktisk avgjørelse».

Se alle høydepunktene fra Chelsea – Manchester United i vinduet øverst!

– Alle managere som har havnet på kant med spillerne i Chelsea har forsvunnet ganske raskt. Det er en stor avgjørelse, for om du går imot spillerne i denne garderoben – hvor David Luiz har stor innflytelse – kan du tape i denne klubben, sa Gary Neville i Sky Sports' studio etter kamp, gjengitt av Daily Mail.

– Dette er ikke slutten – det er starten, konstaterte Manchester United-legenden.

Jamie Carragher hyllet derimot Chelsea-managerens avgjørelse.

– Jeg er glad for at han slapp unna med det, og jeg er glad for at han vraket ham. Fordi spillerne har makten, er det blitt for mange managere som har fått sparken etter å ha «mistet garderoben». Glem spillerne – du er manageren, du tar ut laget, fastslo Carragher.

– Skjedd noe på trening

TV 2s kommentator Øyvind Alsaker viser til Costa-situasjonen som oppstod forrige vinter.

– Det har åpenbart at det har hendt noe på trening. Luiz er et følelsemenneske, og det Conte også. For meg virker det åpenbart at det har smelt skikkelig. Nå er heldigvis Christensen et funn. Mot Manchester United var den bakre treeren enestående, så det er ingen umiddelbar krise. Vi husker jo at Costa ble også utelatt ved nyttårstider i forrige sesong. Han kom tilbake og bidro sterkt mot slutten av sesongen. Som manager gjelder det å være pragmatisk, og det har Conte tidligere vist at han er, sier Alsaker.

– Sitter Conte trygt?

– Ja, akkurat nå gjør han det. Men Conte har utfordret Chelsea-hierarkiet litt. Han bruste veldig med fjærene i sommer. De som tidligere utfordret Chelsea-hierarkiet har forsvunnet, og det var interessant å se spillerne respondere i går. Slik det så ut er det ingen grunn til å tro at spillergruppen er delt eller at det er misnøye med manageren.

Alsaker er imponert over det danske Anders Christensen viste mot Manchester United.

– Han skulle vært norsk. Da hadde vi har en åpenbar mann i den neste kvaliken. Christensen spilte med en imponerende ro. Han hadde ingen problemer med å spille seg ut bakfra, og var kald og rolig under press, sier Alsaker.

Derfor vraket Conte stjernestopperen

Da Conte møtte pressen etter kampen, ville han ikke engang bekrefte at David Luiz har en fremtid i klubben.

– Jeg vet ikke. Han må jobbe veldig hardt, ellers blir han på tribunen eller benken. Dette var bare en taktisk avgjørelse. Det er normalt. Dette kan skje med alle spillerne mine om jeg ser at de ikke er i form, sa Conte, ifølge Telegraph.

Den karismatiske italieneren valgte Andreas Christensen istedenfor, og var meget fornøyd med kampen 21-åringen spilte.

– Det er veldig enkelt, ikke sant? Veldig enkelt. En trener må gjøre det som er best for laget, og i dag var det å spille med Christensen og ha Ampadu på benken, forklarte han.

– Christensen spilte en massiv kamp. Ampadu er en annen ung spiller, og er en veldig god spiller både nå og for fremtiden, skrøt manageren.

– Hvor mange allierte har han?

Graeme Souness satt også i Sky Sports' studio søndag. Han påpekte i likhet med sin kollega Neville at det var en knalltøff avgjørelse.

– Hvor mange allierte har Conte i den garderoben? Kanskje tre eller fire, og det gjør en manager sårbar. Du havner ikke bare på kant med én spiller, du havner på kant med fire, fem eller seks spillere. Disse kan være verdt to milliarder kroner, påpekte Souness ifølge Daily Mail.

– Det han har gjort er en ekstremt stor avgjørelse, og han slapp unna med den. De vant, og det er en påminnelse til alle i garderoben om hvem som er sjefen, fastslo han.