Mourinho vil ikke klage, men ...

José Mourinho mener det er andre lag som bør bekymre seg mer enn Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter tapet for Chelsea på Stamford Bridge ligger Manchester United åtte poeng bak serieleder Manchester City.

– Gapet er stort, men vi er på 2. plass. Ikke 6-, 7- eller 8. plass. Vi har 18 lag bak oss. Åtte poeng er åtte poeng, sier José Mourinho i etterkant av oppgjøret mot Chelsea.

Se Moratas sammendrag av toppkampen på Stamford Bridge i vinduet øverst!

– Vi var svekket i en viktig fase. Vi spilte mot Liverpool, Tottenham og Chelsea uten viktige spillere. Jeg liker ikke å klage etter et tap, men vi har vært svekket i en viktig periode, forklarer Mourinho.

Da husket de røde djevlenes manager på å skryte av innbytter Marouane Fellaini, som fikk en stor sjanse til å utligne på tampen.

– Jeg må si at Fellaini var fantastisk for meg, medspillerne, laget og klubben. Han har vært skadet i noen uker, og var først tilbake i trening i går. Han ofret alt utpå der. Jeg er virkelig fornøyd med ham, og vil ikke at det skal være ubemerket, sier Mourinho til Manchester Evening News.

Etterpå ble Mourinho spurt om at han og Conte ikke takket for kampen.

– Skal jeg følge etter ham ut på midten av banen? Jeg tok broren hans i hånden og føler jeg gjorde min plikt. Jeg kan ikke løpe etter ham. Jeg har ikke noen problemer med det i det hele tatt.

– For dårlig

TV 2s fotballekspert Petter Myhre mener Manchester United har gjort det altfor dårlig i bortekampene mot topplagene.

– Dette var ikke snakk om å parkere bussen. De gjorde et ærlig forsøk, men de siste elleve kampene mot topp seks har de null seire – fem uavgjort og seks tap. De ti siste har de bare scoret ett mål. Dette slipper du ikke unna med, selv om alle kampene ikke har vært like, sa Myhre i TV 2s Premier League-studio.

Simen Stamsø Møller mener dette var en kamp José Mourinho måtte vinne.

– De siste årene har du klart å vinne Premier League ved å spille uavgjort i disse bortekampene, men da har ingen lag vært like bra som Manchester City nå. Når de bare vinner og vinner blir landskapet litt annerledes. Denne måtte Manchester United vinne, og nå tenker jeg at denne dagen har vært en kjempetriumf for Manchester City, fastslo Stamsø Møller.

– Vi kunne ha vunnet

Selv mener José Mourinho at Manchester United hadde nok muligheter til å vinne kampen.

– Det var en jevn kamp. Begge lag kunne ha vunnet. Det første laget til å score kunne spille mer kontrollert defensivt, og hadde bedre muligheter til å vinne. 1. omgang var veldig jevn. I den eneste perioden de var best, scoret de, sier Mourinho etter kamp ifølge BBC.

– Det var frustrerende å slippe inn på det tidspunktet vi gjorde. Etter det mistet vi grepet. De siste 15-20 minuttene var det bare oss, og vi hadde store sjanser til å utligne, mener manageren.

Midtstopper Chris Smalling mener også at det var en jevn kamp på Stamford Bridge.

– Det var egentlig ikke så mange sjanser. De skapte noen, og vi skapte noen. På målet de scoret sovnet vi, og vi klarte ikke å score på sjansene. Hadde det blitt uavgjort kunne ingen av lagene ha klaget, sier Smalling til TV 2.