PÅ LÅN: Bjørn Petter Ingebretsen ble hentet til Fredrikstad på lån da Andrea Loberto trakk seg.
PÅ LÅN: Bjørn Petter Ingebretsen ble hentet til Fredrikstad på lån da Andrea Loberto trakk seg. Foto: Pedersen, Terje

Ingebretsen ledet Fredrikstad til kvalik

Fredrikstad gjorde jobben mot Sandnes Ulf og fikk hjelp av Mjøndalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredrikstad slo Sandnes Ulf 3-0 hjemme samtidig som Elverum tapte 0-3 hjemme mot Mjøndalen. Dermed klatret Fredrikstad opp på kvalikplass i sesongens siste kamp, etter å ha vært avhengige av hjelp fra Mjøndalen uansett resultat mot Sandnes Ulf.

– Vi var veldig spente foran denne kampen, men visste at vi hadde hatt en grei uke og følte at vi var i rute. Vi hadde tro på seier, men var også avhengige av at Mjøndalen skulle vinne. Vi sender en stor takk til dem, sier Fredrikstads trenervikar Bjørn Petter Ingebretsen til TV 2.

– Hva sa du til spillerne før kampen?

– At vi måtte ta den kampen som var her. Det hjelper ikke å banne etter kampen – vi måtte ta tak fra første spark, og vi gjorde det vi hadde blitt enige om, forteller «BP».

Ulrik Flo, som scoret 2-0-målet på frispark, mener treneren hadde positiv effekt på laget.

– «BP» har fått ut et lite potensial i oss. Han sier selv at han ikke har gjort så mye, men et eller annet har skjedd og vi har fått ut positiv energi, sier Flo til TV 2.

– Gledelig

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen er glad for at Fredrikstad unngikk direkte nedrykk.

– Det var gledelig – med all respekt for Elverum. Fredrikstad er en klubb vi trengr i norsk toppfotball, fastslår Mathisen.

Det betyr også at Bjørn Petter Ingebretsens låneopphold blir forlenget. Han skulle lede Fredrikstad i deres siste kamp i håp om å redde dem fra direkte nedrykk, og skal nå lede dem i kvalifiseringskampene mot Notodden.

– «BP» har tydeligvis noen kvaliteter som trener og menneske som gjør at de allerede har sett mer ut som et lag. Da jeg så han og Kvisvik ute på banen, tenkte jeg at dersom noen skal ufarliggjøre denne situasjonen, må det være dem, sier Mathisen.

– De får en ny tøff utfordring mot Notodden, men der er de klare favoritter. Dette kommer til å gjøre enormt godt for selvtilliten deres. Istedenfor at de ender på kvalik etter å ha tapt masse kamper, blir det omvendt for dem. Det gjør at de går inn i kampen med en helt annen innstilling, legger han til.

Vant 3-0

Etter 32 minutter åpnet Akinsola Akinyemi ballet på Fredrikstad Stadion. Midtstopperen dundret ballen i mål fra kloss hold etter en corner.

Bare tre minutter senere var det Ulrik Flos tur på et frispark fra 17 meter. Han gikk for kraft i keeperhjørnet, og ballen snek seg inn forbi en overrasket målvakt. Joona Veteli scoret 3-0-målet.

Mathias Fredriksen sendte Mjøndalen i ledelsen i kampens 52. minutt etter det som var en gavepakke fra Elverums forsvar. I det 61. minutt satte Andreas Hellum inn 2-0, før Jonathan Lindseth fastsatte sluttresultatet til 3-0.