Seiret i Messi-jubileum

Lionel Messi spilte sin kamp nummer 600, men det var Paco Alcácer som scoret begge målene da serieleder Barcelona slo Sevilla 2-1.

REGNJUBEL: Lionel Messi gratulerer Paco Alcácer etter sistnevntes scoring mot Sevilla. Foto: AP Photo/Manu Fernandez

Seieren gjør at Barcelona-laget topper La Liga med 31 poeng. Det er fire poeng mer enn serietoer Valencia.

Kampen var Lionel Messis 600. i Barcelona-trøyen. Kun Xavi (767 kamper) og Andrés Iniesta (643 kamper) har flere enn argentineren.

– Man går tom for adjektiver når man skal beskrive reisen hans. Det viser hvor viktig han har vært for klubben. Det er ikke bare de 600 kampene, det er hvordan han har spilt i de 600 kampene som viser hva Messi betyr, sier Barca-trener Ernesto Valverde til ESPN.

I løpet av de 600 kampene har 30-åringen notert seg for 523 mål.

Men det var Paco Alcácer som stjal showet på den regntunge kvelden på Camp Nou. Etter 23 minutter utnyttet han et uoppmerksomt tilbakespill fra Sevillas Sergio Escudero. Barcelona-spissen var sikker alene med David Soria og satte ballen sikkert i mål til 1-0.

Sevilla slo tilbake etter 59 minutter da Guido Pizarro stanget et hjørnespark fra Éver Banega i mål, men kun seks minutter senere var Alcácer på plass igjen.

Spissen lurte mellom de to Sevilla-spillerne og strakk fram foten på innlegget til Ivan Rakitic og satte ballen i mål.

Tapet gjør at Sevilla ligger på femteplass med 19 poeng. Real Madrid, som møter Las Palmas søndag, ligger på plassen foran med sine 20 poeng.

Atlético-Partey på overtid
Atlético Madrid var på vei mot poengtap borte mot Deportivo La Coruña, men på overtid dukket Thomas Partey opp og sørget for tre poeng og feststemning blant Atletico Madrid-fansen med sin 1-0-scoring.

Hjemmelaget, som ligger i bunnen av La Liga, så ut til å ta et sterkt poeng mot topplaget Atlético Madrid.

Madrid-laget var avhengige av tre poeng for ikke å tape terreng til annenplasserte Valencia som knuste Leganes 3-0 tidligere lørdag, men så lenge ut til kun å ta det ene.

Laget slet mot Deportivo-laget og på overtid måtte det et frispark til for å sprekke nullen til vertene. Gabi trillet ballen til Thomas Partey som med innsiden av foten skrudde ballen i mål til 1-0.

Resultatet gjør at Diego Simeones mannskap ligge på tredjeplass med 23 poeng, mens Deportivo La Coruña ligger på 16.-plass med 11 poeng.