SERIEMESTERE: Endelig kan Pål-André Helland og Samuel Adegbenro slippe jubelen løs.
SERIEMESTERE: Endelig kan Pål-André Helland og Samuel Adegbenro slippe jubelen løs. Foto: Wold, Ole Martin

Molde snublet mot Kristiansund – Rosenborg er seriemestere!

Molde tapte lokaloppgjøret mot Kristiansund. Da kunne trønderne slippe jubelen løs.

Ole Gunnar Solskjær og Molde trengte en seier i lokaloppgjøret mot Kristiansund for å unngå at seriegullet skulle havne på Lerkendal allerede lørdag, men maktet ikke å finne veien forbi Kristiansund-keeper Sean McDermott.

Det nedrykkstruede laget vant 1-0 på Aker Stadion.

Dermed er Rosenborg seriemestere allerede før de har spilt kampen mot Aalesund. De har nå vunnet Eliteserien tre år på rad.

– Utrolig fortjent

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen mener seriegullet er utrolig fortjent.

– Det ble egentlig avgjort for lenge siden. De har vist at de er det klart beste laget og har den klart beste stallen. De har vært i en helt egen klasse, sier Mathisen.

Rosenborg hadde en spillemessig svak start, men vant likevel kamper.

– Da sa jeg «bare vent til de begynner å spille bra. Da blir det sjanseløst». Og det ble det. De fikk også spilt Bendter god og varm. Det ble en festsesong, konstaterer han.

– Ingen kan ødelegge for dem

Mathisen peker på kollektivet Rosenborg som den største faktoren bak suksessen.

– De blir ikke like svekket som konkurrentene om de får et par-tre skader. Så viser de muskler med sommerkjøpene av blant andre Samuel Adegbenro. Han er en diamant de kommer til å tjene mye penger på.

– Kan noen ødelegge for dem neste år?

– Ikke slik det ser ut nå. Sarpsborg 08 har ikke ressurser, mens Molde er for ustabile. De kan utfordre dem om de får kjøpt noen klassespillere, men helt ærlig har jeg ikke noen tro på det. Rosenborg er så overlegne og velfungerende. Hele klubben har jobbet bra over flere år, de tjener penger, har fulle tribuner og spiller i Europa. De kommer til å være best i en god stund.

Spiste pizza med familien

Selv droppet Kåre Ingebrigtsen å se kampen, røper han overfor NRK. Rosenborg-treneren spiste heller pizza med familien.

– Jeg har ikke tenkt noe på den kampen, vi skal ikke møte noen av de lagene likevel, sier Ingebrigtsen til NRK.

– Det føles strålende, det er ingen tvil om det. Det er en kjempegod følelse å ha det i boks, det er alltid bra. Vi skulle klart å få det poenget, men å få det klart nå er bra for oss, fastslår han.

Molde – Kristiansund 0-1:

Et iherdig bortelag kjempet seg til det som var tre viktige poeng i nedrykksstriden. Daouda Bamba ble matchvinner med en lekker hælflikk etter det som egentlig så ut som et mislykket cornertrekk.

Tapet betyr at Molde også slipper Sarpsborg nærmere i sølvkampen, som kan være bare ett poeng bak Molde dersom de slår Viking på søndag.

– Dette har vært en imponerende forestilling av Kristiansund. De har virkelig gått fryktløst til verks, og skaper sjanser jevnt og trutt, skrøt Eurosport Norges ekspertkommentator Kjetil Rekdal av bortelaget underveis i kampen.