Se Storhamar - Vipers på TV 2 Sportskanalen kl. 17

Og det blir den siste muligheten for et halvt dusin VM-aktuelle spillere å vise seg fram før landslagssjef Thorir Hergeirsson tar ut VM-troppen tirsdag 7.november.

– Dette er det beste Norge kan vise opp på hjemmebane i øyeblikket, sier TV 2 ekspert Bent Svele.

  • Det er serieleder Storhamar mot seriefavoritten Vipers Kristiansand.
  • Det er en haug landslagsspillere i denne kampen. Seks aktuelle for VM.
  • Det er seriens to beste målvakter i aksjon, Katrine Lunde mot Alma Hasanic Grizovic.
  • Det er landets to beste linjespillere i duell, Heidi Løke mot Kari Brattset.

Veteranene Heidi Løke og Katrine Lunde kjemper for å komme tilbake i en tropp til mesterskap.

Den TV 2 Sportskanalen-sendte kampen er siste sjanse til å vise seg fram.

Det er det også for Emilie Hegh Arntzen, Kari Brattset, Malin Aune og Jeanett Kristiansen som var inne i den forrige landslagstroppen.

– Løke, Brattset og Hegh Arntzen tror jeg er med i troppen som blir presentert på tirsdag, sier Svele.

– Løke er ennå ikke i verdens beste form, men hun er på god vei, og mye kan skje på en måned. Brattset bør bli hennes makker på linja. Hun har nå vist at hun holder et internasjonalt nivå. Hegh Arntzen har vært en del av stammen i landslaget, så hun kommer med.

Rotterace for målvaktene

– Så blir det et rotterace igjen om hvem av de tre målvaktene som skal med. Katrine Lunde, Silje Solberg og Kari Aalvik Grimsbø kjemper om to VM-plasser. Det er størst spenning om hvem av de tre som blir valgt.

– Jeg er usikker på om Malin Aune blir med. Det er veldig sterk konkurranse om plassene på høyresiden, både på kant og bak i banen. Og Veronica Kristiansens lillesøster Jeanett har vært tredjevalget på motsatt side, så hun er også usikker, mener Svele.

I tillegg til de VM-aktuelle spiller også Linn Jørum Sulland og Bettina Riegelhuth toppkampen. Begge har gull med Norge, men har ikke vært i landslagstroppen pga skader og varierende prestasjoner.

Også landslagsmålvaktene til både Montenegro og Japan skal i aksjon på Hamar. Alma Hasanic Grizovic og Sakura Hauge har landskamper med Norge. Men pga den tøffe konkurransen valgte de før forrige VM og spille for andre nasjoner.

Dermed blir det et mini-VM på Hamar lørdag kveld...