Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det var helt groteskt det jeg måtte holde ut, ser Ottesen.

– Jeg klarte tre år, men så gikk det ikke lenger. Jeg gråt på vei til treningen, og jeg kom gråtende hjem igjen. Da jeg var 19 år fikk jeg hjelp av mine foreldre til å si stopp.

Jeanette Ottesen er den mest suksessrike danske svømmeren noensinne, men 29-åringen står nå frem i DR med en historie fra bak fasaden som sjokkerer Danmark.

Fra hun var 17 til 20 trente hun ved Elitesenteret sammen med de beste danske svømmerne. Det høres flott ut, men selv beskriver hun det som et helvete.

Skapte spiseforstyrrelser

Mye på grunn av regimet til den australske landslagstreneren Mark Regan. Australieren var kjent for ekstreme treningsmengder og jerndisiplin.

Et regime som gjorde hun redd, som knakk det unge svømmetalentet psykisk og påførte henne og andre spiseforstyrrelser hevder hun.

– Vi ble veid hver eneste morgen foran ham. Alle andre fikk høre hva vekten viste, og høre han skjelle deg ut dersom du veide 300 gram for mye. Dersom han ikke sa noe var det bra. Han syns jeg skulle veie mindre enn 69 kilo, og om jeg veide mer enn 70 så ble han rasande og spurte hva jeg hadde spist og drevet med. Det var latterlig og galt, sier Ottesen til DR.

– Det gjorde jo at man sultet seg en hel dag før man skulle veies. Jeg spiste ikke frokost, og sørget for å være på toalettet så mange ganger som mulig. Så ble man veid, og etter det svømte man sju kilometer uten mat i kroppen. Etter det overspiser man fordi man er så sulten. Slik var det hver dag. Det er en spiseforstyrrelse.

Hun sier at hun tross alt var en av de som håndterte det noenlunde, men at andre svømmetalenter fikk alvorlige spiseforstyrrelser.

– Det var en syk verden og en syk måte å gjøre det på.

– Jeg var hjernevasket

Som tenåring visste hun at noe var galt, og at hun ville ut av elitesenteret, men var redd for at hun ville bli straffet og ikke få delta på stevner og treningsleirer som hun ønsket.

Til slutt fikk hun imidlertid støtten hun trengte til å ta et oppgjør med det hele.

– Jeg ble nødt til å gjøre det. Hvis jeg ikke sa stopp ville jeg gå fullstendig ned fysisk, og aldri kunne komme tilbake igjen. Så langt ute var jeg. Jeg var ingenting verd og nede i et sort hull. Det var en depresjon, sier den nå 29 år gamle vordende moren.

– Jeg gikk et år til psykolog på grunn av ham (Mark Regan). Det var som om jeg var hjernevasket. Alle samtaler handlet om ham. Jeg var redd for ham.

Regan var dansk landslagsjef frem til 2009.

Jeanette Ottesen tok sitt første EM-gull i 2008, året etter at hun brøt med elitesenteret der Regan var trener. Siden er det blitt ni EM-gull, fem VM-gull og totalt 45 internasjonale medaljer på den danske svømmeyndlingen.