Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Edvard Sandvik Tagseth (16) fullførte i sommer overgangen til Liverpool, som hadde hatt den unge trønderen på en rekke besøk på akademiet over flere år.

Se TV 2s dokumentar om Tagseth i videovinduet øverst!

Tagseth har raskt blitt varm i trøyen, og det tok ikke mange kampene før hans nye trener Steven Gerrard hyllet ham offentlig.

Onsdag spilte Tagseth for klubbens U19-lag med og mot spillere som er opptil tre år eldre da Maribor ble slått 3-0 i ungdomsutgaven av Mesterligaen, og nok en gang blir han rost av mannen med 695 kamper og 180 mål for Liverpool.

– Han gir oss løpsstyrke, holder på ballen, han er ærlig og han skaper målsjanser. Jeg er virkelig fornøyd med Eddie. Han spilte ute av sin vante posisjon, men gjorde jobben sin, sier Gerrard til klubbens hjemmeside.

I skadefraværet Adam Lewis måtte Tagseth inn på den venstre vingbacken, og det får Gerrard til å sammenligne nordmannen med en tidligere landslagskollega og en anvendelig spiller i dagens Liverpool-lag, visekaptein James Milner.

– Du kan bruke Eddie hvor som helst, han er den type spiller og har den type karakter. Han er støpt i samme form som James Milner, som du kan bruke hvor som helst på banen og du vet nøyaktig hva du får. Han er en fantastisk spiller og en fantastisk proff, sier Liverpool U18-trener Steven Gerrard.

Milner har spilt i alle posisjoner på midtbanen, men hele forrige sesong benyttet manager Jürgen Klopp engelskmannen på venstrebacken. Så langt denne sesongen er Milner tilbake på midtbanen.

Tagseth, som var nest sist på det siste målet i 3-0-seieren som gjør at Liverpool leder gruppen med fire poeng, fikk også ros på Twitter.