Salah scoret sesongens tiende mål for Liverpool

Liverpool er i førersetet for avansement i Mesterligaen etter en ny seier over Maribor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool - Maribor 3-0

Se målene øverst

Det ble ingen reprise av rekordseieren 7-0 for Liverpool hjemme mot Maribor, men mål fra Mohamed Salah, Emre Can og Daniel Sturridge sikret en komfortabel triumf.

Seieren gjør at Liverpool leder gruppe E med åtte poeng. Det er to kamper igjen. Sevilla har sju poeng, Spartak Moskva fem.

– Det var vanskelig i første omgang, for de lå dypt, men vi fikk mer rom i andre omgang. Dette var en kamp vi måtte være tålmodige, sier Emre Can til BT Sport.

– Vi så at mange av sjansene vi skapte kom etter innlegg, så i pausen bestemte vi oss for å fortsette med det i andre omgang, sier Trent Alexander-Arnold til BT Sport.

Tidlig skade

Georginio Wijnaldum måtte ut med en skade allerede etter et kvarter. Ut fra TV-bildene så det ut som om han tråkket forkjært. Han ble erstattet av Jordan Henderson.

Til tross for mange store sjanser, ble det 0-0 til pause.

Fire minutter etter hvilen kom endelig scoringen for hjemmelaget. Mohamed Salah styrte et innlegg fra Trent Alexander-Arnold i mål.

Signeringen av Salah har betalt seg i scoringer for Liverpool. Egypteren har nå ti mål på 16 kamper i alle turneringer.

Ny straffebom

Etter at Firmino ble felt fire minutter senere, kunne James Milner ha gjort 2-0 på straffespark, men det ble avverget. Dermed har Liverpool bommet på de fire siste straffesparkene på Anfield. Det blir spennende å se hvem Jürgen Klopp velger som neste straffeskytter. Ikke noe press da.

Etter 64 minutter ordnet derimot Emre Can scoringen Liverpool ønsket. Etter veggspill med Milner, bredsidet han ballen i nettet.

Maribor hadde noen tilløp til sjanser, men i det store og hele kontrollerte Liverpool det hele.

I siste spilleminutt fikk innbytter Daniel Sturridge ballen alene på seks meter etter en corner. Da banket han den i mål til 3-0. Det var hans første mål i Mesterligaen på sju år.