– Har aldri sett Contes Chelsea så dårlig

Simen Stamsø Møller var sjokkert over det han så i Roma, men mener helgens kamp mot Manchester United er et perfekt tidspunkt å slå tilbake på.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Chelsea-Manchester United på TV 2 Sport Premium og Sumo søndag kl. 17.30!

Ydmyket av Roma og latterliggjort på sosiale medier for elendig forsvarsspill.

Det er overskriftene Chelsea-spillerne og Antonio Conte må leve med etter tirsdagens Mesterliga-blemme i den evige stad.

– Upresise og giddaløse
0-3-tapet er nok en ripe i lakken i en høstsesong der Contes mannskap har variert fra de høye topper til de dypeste daler.

– Jeg har aldri sett Contes Chelsea så dårlig. Det som rystet meg mest var mangelen på energi. Det er gode spillere som spiller bort ballen. De er uvanlig upresise og giddaløse. Det så ikke ut som en Mesterliga-kamp. Det så ut som en treningskamp i 45 varmegrader, sier TV 2s Premier League-ekspert og -kommentator Simen Stamsø Møller.

Mye må rettes opp, men tiden før neste test er knapp. Onsdag er Chelsea tilbake på treningsfeltet i Cobham like utenfor London for å finne ut hva som gikk galt og rette opp feilene til helgens gigantmøte med Manchester United hjemme på Stamford Bridge - en kamp som kan definere resten av sesongen.

– Det er en kamp som må vinnes. Manchester City er allerede ni poeng foran oss, Manchester United fire og Tottenham ett. Vi må vinne kamper som denne for å være i toppen og kutte forspranget til de andre. Vi kommer til å prøve å få de tre poengene og gi alt på søndag, sier Chelsea-keeper Thibaut Courtois til London Evening Standard.

– Jeg er enig med Courtois. Chelsea må vinne denne for å ha mulighet til å ta det. For poengenes skyld, men også for følelsen av å ta en hjemmeseier mot en av de nærmeste rivalene. De må få troen tilbake i laget, sier Stamsø Møller.

Defensive problemer
For det er akkurat det man trenger på Stamford Bridge. Tvilerne har nemlig kommet tilbake fra mørket etter forrige sesongs nyforelskelse med Conte og hans innføring av trebackslinjen, duracell-kaniner på kantene og nådeløs kontringsfotball. Denne sesongen er imidlertid utfordringene mange.

Conte har hatt problemer med å komponere en back-treer som har gitt ham den defensive tryggheten og stabiliteten som lå i bunn i forrige sesongs Premier League-triumf.

– Jeg har aldri sett på Cahill som en spesielt god spiller. Jeg tror signeringen av Rüdiger og bruken av Christensen er et tydelig signal fra Conte om at Cahill ikke holder mål, sier Stamsø Møller om Chelsea-kapteinen.

Skaden til N'Golo Kanté har gjort den sentrale midtbanen med Cesc Fàbregas og Tiemoué Bakayoko langt mer gjennomtrengelig, og salget av Nemanja Matic til United ergrer derfor stadig flere. Fremover på banen har det også kladdet med jevne mellomrom.

– Det er tydelig at de savner Kanté. Bakayoko spiller stort sett veldig bra. Han er en kjempegod spiller, men han har ikke dimensjonen Kanté har. Den er det ingen i verden som har. Det blir et hull etter ham uansett, sier Stamsø Møller.

– Hazard var bra mot Roma, men ikke mer enn det. Kan han løfte laget i motgang? Det synes jeg er spørsmålet man bør stille seg når man lurer på om han er blant verdens beste. Det er en egenskap de beste har - at man i desperate tider henter frem det beste.

– Dårlig bilde av oss selv
Hovedproblemet til Chelsea denne sesongen er den manglende evnen til å levere jevne prestasjoner. Knallsterke borteseirer mot Tottenham og Atlético Madrid står i sterk kontrast til Premier League-nederlaget mot mål- og poengløse Crystal Palace i midten av oktober.

– Det er vanskelig å si hva problemet er. Denne sesongen er hver eneste kamp vanskelig. Vi må finne balansen og mentaliteten av ikke å slippe inn mål. Forrige sesong var det noen ganger jeg slapp å gjøre noe som helst, noen ganger måtte jeg gjøre én redning. Vi må respondere på søndag, fordi dette var et dårlig bilde av oss selv, sier Courtois til Chelseas egne hjemmesider.

Det var ryktet av Kanté, som er tilbake i trening, skulle være helt friskmeldt mot Roma, men Conte tok ingen sjanser med den strekkskadede midtbanekrigeren. Savnet er tydelig:

Chelsea har sluppet inn uvanlig mange mål i fraværet av forrige sesongs beste spiller i Premier League. På seks kamper er det blitt hele elleve baklengsmål uten franskmannen på banen.

Nå håper man at Kanté er tilbake til søndagens møte med United

– Det er et perfekt utgangspunkt for å slå tilbake. Lite er tapt i Mesterligaen, men mye kan vinnes i Premier League. Det er utrolig interessant å se for seg kampen mellom Conte og Mourinho, som misliker hverandre. De kjenner hverandre også godt nå, men jeg håper bare at det ikke blir kjedelig, sier Stamsø Møller.

Ved et eventuelt tap er det nok ikke til å unngå at Contes navn og ordet sparken kobles sammen. Det er tøv, mener TV 2s ekspert.

– Conte bør være urørlig. Han er jo nesten for bra for Chelsea. Det kan godt hende det blir prat om hans posisjon, men det er pga. at fotballen er blitt sånn. Jeg mener det er større sjanse for at Conte går selv enn at han blir sparket. Får han sparken, er det bare til å ønske god bedring, sier Stamsø Møller.