ENDRINGER: Slik kan den nye Start-drakten se ut.
ENDRINGER: Slik kan den nye Start-drakten se ut. Foto: ikstart.no

Start vil bytte logo etter 112 år: – Vil tro det finnes mange skeptikere

Kristiansandernes supporterleder synes imidlertid planene er spennende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Start sikret andreplass og opprykk fra Obos-ligaen søndag. Gjensynet med Eliteserien kan bli med helt ny klubblogo, for ledelsen ønsker å bytte bort den blå og hvite vimpelen med en svart løve.

Det skriver Start i en pressemelding like før medlemsmøtet startet tirsdag kveld. Start har hatt den samme logoen siden klubben ble etablert for 112 år siden.

– Det er en spennende profil som medlemmene får se i kveld. Her tar man Start-historien på alvor – samtidig som vi får vist at dette er klubb som vil opp og frem, sier styreleder i IK Start, Geir Tønnesland til klubbens hjemmeside.

Leder i supporterklubben Tigerberget, Christina Bråten, ble overrasket over forslaget som ble presentert tirsdag.

– Det er absolutt spennende tanker. Jeg skjønner hvor de vil med logoforandringen med tanke på historien og det å fornye seg, men samtidig vil jeg tro at det finnes mange skeptikere som vil beholde logoen. Det blir spennende å se hva de kommer frem til, skriver hun i en SMS til TV 2.

Etter kveldens medlemsmøte blir det innkalt til et ekstraordinært årsmøte, der hvor forslaget skal opp til votering, skriver Fædrelandsvennen.

Start fikk tidligere i år nye eiere, og har forsterket administrasjonen med flere nye personer, blant andre Tor-Kristian Karlsen som sportslig leder.

Klubben har også signerte en rekke nye spillere, og tidligere i høst fikk Steinar Pedersen sparken. Siden da har Mick Priest, som Karlsen tok meg seg fra israelske Maccabi Haifa, vært hovedtrener for kristiansanderne.

Forslaget til endring av Start-logoen har også skapt debatt på sosiale medier.