ANNONSØRINNHOLD:

– Kult å se at hardt arbeid gir resultater

Frisk Askers Max Krogdahl er første nominerte til den prestisjetunge tittelen «Get Rookie of the Year»

«Get Rookie of the Year» er en utmerkelse til årets unge nykommer i Get-ligaen og velges blant fire nominerte spillere gjennom sesongen. Sesongens første nominasjon går til den talentfulle Frisk Asker-backen Max Krogdahl.

– Det er ekstremt gøy å få oppmerksomhet for hardt arbeid man har lagt ned. Og det er kult å se at hardt arbeid gir resultater, sier Krogdahl.

19-åringen har spilt samtlige 17 kamper for Frisk Asker hittil denne sesongen.

– Jeg får mye tillit i klubben og vi har rutinerte spillere som Ødegaard og Bastiansen som har mye å lære bort. De gir meg mange gode tips jeg kan ta med meg videre.

Men selv om Get-ligaen er blodig alvor er 19-åringen tydelig på hva som er viktig for unge fremadstormende spillere.

– Man skal jobbe hardt, men ha det gøy. Hockey skal være morsomt ellers er det ikke noe poeng. Lek og moro er viktig. Jeg gikk ofte på skøyter på uteisen og hadde det gøy på «løkka» med gutta, avslutter Max Krogdahl.

Juryen består av landslagssjef Petter Thoresen, sportssjef i Norges Ishockeyforbund Petter Salsten, daglig leder i Norsk Topphockey Håkan Södergren, TV 2s ishockeyekspert Bjørn Erevik og Øyvind Husby fra ligasponsor Get. Her er juryens begrunnelse for nominasjonen av Krogdahl:

Max Krogdahl er en ung back som var tiltenkt en rolle som 7. back, men i Henrik Ødegårds skadefravær har han spilt samtlige kamper for Frisk Asker. Krogdahl er en offensiv og moderne backtype, som løser oppgavene med stor ro. Han er moden og rolig i spillet og søker hele tiden kreative løsninger med puck. Manglende erfaring utlignes med bra blikk for spillet, både offensivt og defensivt. Vi gratulerer Max Krogdahl med nominasjonen til Get Rookie of the Year 2017/2018!

Prisen deles ut i forkant av kveldens TV 2 Sportskanalen-sendte oppgjør mellom Frisk Asker og Stavanger Oilers.

Fakta om Get Rookie of the Year:
«Get Rookie of the Year» er en pris fra Get som skal få frem unge talenter i Norsk hockey. Gjennom sesongen nomineres i alt fire spillere, og under finalespillet i NM 2018 deles hovedprisen ut. Vinneren får 10.000 kroner og plass i treningstroppen til Norges VM-landslag. I tillegg kan han donere 50.000 kroner til ønsket breddeklubb.