For to uker siden ble det klart at sykkelstjernen Fabio Aru blir lagkamerat med Alexander Kristoff i UAE Team Emirates.

Det har ikke blitt godt mottatt hos Arus tidligere lag, Astana.

De hadde håpet å beholde Aru på grunn av en klausul i kontrakten om forlengelse, men italieneren ønsket å flytte på seg.

Krever kompensasjon
Ifølge Cyclingnews sier nå lagets manager, Aleksandr Vinokourov, til kasakhstanske medier at de har tenkt å saksøke Aru.

– Vi kommer til å kreve en kompensasjon for de skadene han har påført oss, vi er etterlatt uten en topprytter. Vi er takknemlige for alle de årene han har tilbrakt på laget, så det er ubehagelig, men han valgte veien, sier Vinokourov.

Arus overgang kan gi danske Jakob Fuglsang en enda viktigere rolle på laget, men for Vinokourov er det krise å ha mistet en Grand Tour-rytter i toppklasse

– Det blir opp til advokatene. Han gir oss ikke noe annet valg. Han skulle sagt like etter Tour de France at han ville flytte på seg, så vi kunne kommet til en minnelig løsning, mener Astana-sjefen.

– Kunne signert en annen
Så sent på året har toget sannsynligvis gått med tanke på å finne en ny rytter som kan hevde seg i Grand Tours, de fleste lagene har nå det meste på plass med tanke på neste sesong.

Astana mener Aru burde spilt med åpne kort, slik at de hadde hatt muligheten til å finne en erstatter for mannen som ble nummer fem i årets Tour de France.

– Vi kunne ha brukt budsjettet på å signere en annen rytter, som Rigoberto Uran. Det var fremdeles tid etter Tour de France, men da vi fikk vite det for bare to uker siden betød det at det var umulig å hente noen. Alle rytterne er blitt signert. Derfor vil advokatene ta seg av det, sier Vinokourov.