Chelsea-stjerne: – Jeg burde aldri forlatt Juventus

Alvaro Morata innrømmer at han angrer på at han dro fra Juventus i 2016, men avviser at han vil bort fra Chelsea.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Øverst ser du Morata score et nydelig mål mot Stoke.

– Jeg burde aldri ha dratt fra Italia og Juventus. Jeg savner virkelig Italia. Konen min har lyst til å bo i Spania, men jeg vil bo i Italia, sier Alvaro Morata til Gazzetta dello Sport, gjengitt av The Mirror.

Han bor nå i sentrum bydelen Chelsea i London, men ser ikke for seg å bli værende der lenge på grunn av at det er for stressende med bymiljøet.

På pressekonferansen før tirsdagens mesterligamøte med Roma ble Morata spurt om intervjuet, som har ført til spekulasjoner om han er på vei bort fra Chelsea.

– Vi har et problem med tolkningen av intervjuet. Alt jeg sa, var at jeg trivdes i Juventus. Jeg har det bra i London sammen med min kone. Når jeg er ferdig med karrieren, vil jeg kanskje flytte. Det er en stressende by på grunn av trafikken, men det er en fantastisk by, sa Morata, som også sa han fint kunne bli værende i Chelsea i ti år til.

Skuffet over Real Madrid

Den spanske stjernespissen Alvaro Morata ble Chelseas rekordsignering i sommer da han kom fra Real Madrid for omtrent 750 millioner kroner.

Morata spilte for Juventus i to sesonger mellom 2014 og 2016 og var med på å spille Champions League-finale for dem i 2015. I 2016 brukte Real Madrid tilbakekjøpsklausulen de hadde og signerte Morata for andre gang.

– Det var kontraktsmessige avtaler jeg måtte respektere. Det var en stor skuffelse, jeg kom rett tilbake til start. De behandlet meg som den ungen jeg var før jeg spilte to sesonger i Italia, forteller Morata Gazzetta Dello Sport, gjengitt av the Mirror.

I hans andre periode i Real Madrid ble det få sjanser fra start. I ligaen fikk han bare 14 kamper fra start, men scoret likevel 15 ligamål i sin siste sesong med Madrid.

Spanjolen forklarer at forskjellene han merker på de tre ligaene er at teknikk er viktigste i Spania, at taktikk er viktigste i Italia og at rå styrke er det viktigste i England.

– Den vanskeligste er Italia, det er organiserte lag og veldig gode forsvarere.

Morata sier han signerte for Chelsea på grunn av Antonio Conte, som hadde snakket med ham om å signere for Chelsea allerede under forrige pre-season. Han er også klar på hvordan han lett tilpasset seg engelsk fotball.

– Jeg kjente Conte og hadde ikke noe problemer med å forstå hans fotballfilosofi. Jeg ble også veldig godt tatt imot av lagkameratene mine. Vi har en spansk gruppe med Azpilicueta, Marcos Alonso, Fabrebas og Pedro, de har gjort ting lettere, avslutter han.