Ingen er bedre enn «unike» Sané i Premier League

Etter en utrolig oktober-måned har Leroy Sané forbigått Sergio Agüero som Premier Leagues poengkonge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mot West Bromwich noterte Leroy Sané seg for mål og målgivende i tredje Premier League-kamp på rad.

Dermed forbipasserte han lagkamerat Sergio Aguëro, som før runden var Premier Leagues poengkonge med sju mål og tre målgivende.

Se Leroy Sanés flotte scoring mot West Bromwich i sammendraget i vinduet øverst!

Etter målgivende mot Tottenham, står Romelu Lukaku med like mange målpoeng som Agüero – ett bak Sané.

Ekstra imponerende er det at Sané bare har spilt 588 minutter – 312 minutter mindre på banen enn for eksempel Lukaku.

– Blant de beste i Premier League

TV 2s fotballekspert Petter Myhre har latt seg imponere av 21-åringens sesongstart.

– Det er alltid vanskelig å sammenligne med spillere i andre roller og posisjoner, men at han har vært blant Premier Leagues beste spillere denne sesongen står jeg for. Hvert fall i hans posisjon kan jeg ikke komme på noen som har vært bedre, skryter Myhre.

Han sammenligner Sané med lagkamerat Raheem Sterling, som også har hatt en strålende sesongstart med sju mål og to målgivende i ligaen.

– Sané har en unik fysikk. Han er hurtig, men har også veldig god koordinasjon. Sterling er også hurtig, men er mer stakkato og keitete i bevegelsene. Sané har hele pakken. Det gjør at han ser veldig elegant ut og får ting til å se lett ut, forklarer Myhre.

Forrige sesong hadde Sané bare fem mål og tre målgivende i Premier League. Det stod ikke helt til forventningene etter Pep Guardiola betalte om lag 370 millioner kroner for å hente ham fra Schalke.

– En unggutt som kommer til et nytt land er nødt til å få tid. Du skal ikke bare spille fotballkamper, du skal også takle alt som er rundt. Spesielt for en unggutt er det tøft, påpeker fotballeksperten.

– Han har hatt en strålende sesongstart, og oppfyller de forventningene som var satt til ham da de hentet ham. Samtidig er det lettere å gjøre det bra i et lag som fungerer optimalt, noe City gjør nå, påpeker han.

– Et spesielt talent

Pep Guardiola var naturlig nok fornøyd med lyvingens herjing mot West Bromwich.

– Sané er en fyr med et spesielt talent. Han løper i bakrom, angriper backlinjen og scoret et fantastisk mål, skrøt Guardiola etter kampen ifølge Manchester Evening News.

City-manageren husket også på å skryte av Sterling, som kom inn fra benken og scoret.

– Jeg sier alltid til ham og Raheem Sterling at de har et stort forbedringspotensial. De er nødt til å være rolige. Å score mål er viktig, men de kan gjøre det bedre – det er jeg ikke i tvil om, sa han.

Raskest i historien

I et intervju med Mirror forklarer tyskeren hvorfor han allerede har mer målpoeng enn hele forrige ligasesong.

– Premier League er noe helt annet enn Bundesliga. Mot West Bromwich møter du høye forsvarere, du må være sterk for å beholde ballen. Jeg må fortsatt forbedre meg litt, men jeg har blitt bedre på det, sier han til avisen.

I kampen mot Chelsea ble Leroy Sané målt til å løpe utrolige 34,58 km/t, som ifølge Manchester Evening News er det raskeste i Premier League-historien.

– Jeg vet ikke engang når i kampen det var. Jeg følte ikke at jeg hadde en spurt hvor jeg var spesielt rask, uttalte Sané til Manchester Evening News.