OVERTAR FFK: Bjørn Petter Ingebretsen.
OVERTAR FFK: Bjørn Petter Ingebretsen. Foto: Roald, Berit

Han skal forsøke å redde Fredrikstad

Tidligere Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen skal lede kriserammede Fredrikstad i 1. divisjonsinnspurten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er full krise i FFK. Før helgen trakk Andrea Loberto seg som hovedtrener fordi han følte mangel på tillit i spillergruppen. Søndag gikk klubben på sitt femte strake tap med 0-5 mot Tromsdalen. Tapet førte til at Fredrikstad ramlet under nedrykksstreken før siste serierunde.

Senere søndag bekreftet FFK at de har lagt skjebnen sin i hendene til tidligere Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen, som går på utlån fra Strømsgodset til Fredrikstad i sesonginnspurten.

«BP» trappet ned fra jobben som hovedtrener i Godset i fjor som følger av et hjerteinfarkt, og nå står han potensielt overfor en nervepirrende vikarjobb i FFK.

– Helsen min er veldig bra. Det er ikke noe stress, så jeg er ikke redd for det i det hele tatt, sier Ingebretsen til TV 2 etter den offisielle presentasjonen mandag formiddag.

– Det var veldig enkelt å si ja. Jeg har ikke vært hovedtrener på et år nå, så det trigget meg også veldig.

Vil ha humør
Ingebretsen får med seg Alexander Straus som assistent. Straus er toppspillerutvikler i Strømsgodset. De skal forene krefter med det gjenværende støtteapparatet i Fredrikstad.

– Jeg kjenner ikke laget, men en del av spillerne. Jeg har sett laget en del. Det blir litt på scratch, men det er kanskje like greit. Når vi begynner med samtaler, begynner vi på scratch alle mann, sier Ingebretsen.

Jobben i Fredrikstad starter allerede mandag. Om en uke spiller Fredrikstad hjemme mot Sandnes Ulf i siste serierunde.

– Dette blir en stor utfordring. Det er en utfordring som trigger meg. En utfordring jeg går til med liv og lyst. Jeg legger virkelig sjelen i dette. Sammen skal vi klare å snu dette, sier Ingebretsen, som ikke kommer til å revolusjonere noe på treningsfeltet inn mot skjebnekampen.

– Vi skal få inn humør og trøkk i gutta. Det viktigste er å få snudd hodene til guttene. At de får tro på dette og at vi er en gjeng som drar sammen. Vi skal få det beste ut av hver enkelt. Det gjør vi like mye utenfor som på banen, men det er også viktig at vi har gode treninger. Mye prat. Prate med gutta. Alle skal bli sett og få lov til å være med å bidra.

Nest sist
FFK styrer nå mot spill på nivå tre i norsk fotball for første gang siden 2002. Før siste runde ligger klubben nest sist på tabellen med 23 poeng. Det skiller ett poeng opp til Elverum på kvalifiseringsplassen. Arendal ligger sist med sine 21 poeng.

Elverum skal møte formsterke Mjøndalen hjemme i siste serierunde, mens Arendal er verter for Ranheim.

Alle de tre nedrykkstruede klubbene har kun kvalifiseringsplassen å kjempe om. Arendal ligger dårligst an, og det er kun syltynn teori som holder liv i håpet for sørlendingene.

(©NTB)