Polen – Norge, Golden League 17-32:

Norge åpnet kampen mot Polen på strålende vis og ledet en periode 9-1 i første omgang. De kunne gå til pause med en solid 17-12-ledelse.

Men etter pause rotet Norge vekk den helt overlegne ledelsen. Polen slo tilbake og utlignet til 23-23 ti minutter før slutt.

En sterk sluttspurt sørget likevel for at Norge vant komfortabelt 32-27.

– Dette var berg-og-dalbane. Det var en fantastisk start og det minnet om tempoet vi hadde i VM. Så ble det litt klabb og babb igjen. Men jeg er fornøyd med at vi stakk fra igjen etter at Polen kom tilbake og hadde uavgjort, sa landslagstrener Christian Berge til TV 2 Sporten etter seieren.

– Jeg er veldig fornøyd med innsatsen til gutta idag. Det var mye bra i angrepet. Hvis vi hadde satt alle avslutningene i mål så hadde resultatet sett helt annerledes ut, slo han fast.

Kommentator Harald Bredeli er fornøyd med at Norge unngikk å rote bort seieren etter den svake andreomgangen.

– Polen møtte veggen til slutt. Norge skjerpet seg i sluttminuttene da det virkelig gjaldt. De tok sin sjette seier på rad mot Polen, etter å ha løst floken til slutt, sa TV 2-kommentator Harald Bredeli.

– Etter en feiende flott første omgang der Norge på det meste ledet med åtte mål, slurvet Norge og var ukonsentrerte etter pause, sukket Bredeli.

– Det var en kamp i berg og dalbane. Takket være rykket på slutten så klarte Norge å vinne, og Berge har god grunn til å være fornøyd med turneringen, samtykket TV 2-ekspert Bent Svele.

Norge slo Frankrike 30-26 lørdag og tapte 19-24 mot Danmark torsdag i Golden League i Danmark.

Norge herjet – Polen brukte åtte minutter på å score lagets første
Norge herjet i åpningsminuttene og gikk raskt opp i en 6-0-ledelse mot Polen.

– Dette var langt unna den standarden vi er blitt vant til å se fra Polen, slo TV 2-ekspert Bent Svele fast.

Først etter åtte minutter og 49 sekunder maktet Polen å score sitt første for dagen.

Norge hadde full og kontroll og etter tolv minutters spill ledet rødtrøyene hele 9-1.

Espen Lie Hansen hadde scoret fem av målene da Norge ledet 12-5 etter 16 minutters spill.

Mot slutten av omgangen våknet imidlertid Polen og hentet igjen mye av Norges ledelse. Norge kunne likevel gå til pause med solid 17-12-ledelse.

Polen våknet
Etter pause hadde ikke Norge det samme tempoet i åpningsminuttene. De slapp Polen inn i kampen og motstanderen kunne redusere til 16-17.

Polen var i ferd med å hente igjen Norges ledelse.

– Vi ledet altså 6-0 i førsteomgang og holdt nullen i åtte minutter, men nå er Polen i ferd med å hente oss inn igjen. Norge fikk ikke ballen i mål på de åtte første minuttene av andreomgang og det er for dårlig, sa en bekymret TV 2-kommentator Harald Bredeli da.

Bekymret Berge: – Vi må sette ballene i mål
Landslagstrener Christian Berge var også bekymret og tok timeout på stillingen 17-16 til Norge.

– Vi må bli enda råere på mål og skyte mer. Vi må bare mer fremover. Nå må vi sette ballene i mål, lød oppfordringen fra landslagssjefen.

Like etter fikk Norge ballen i mål og gikk opp i 18-16-ledelse.

Men to minutter senere utlignet Polen til 18-18. Norge hadde gitt fra en en ledelse med åtte mål.

De siste ti minuttene ble intense og kanskje mer spennende enn det Christian Berge hadde trodd etter den strålende norske starten på kampen.

For Polen utlignet til 23-23 ti minutter før slutt og hentet igjen inn Norges forsprang.

Fem minutter før slutt var Norge tilbake i føringen. Espen Lie Hansen lekte inn 28-24-ledelse til Norge, og Berges menn hadde seieren i lommen. De kunne til slutt juble for 32-27-seier takket være den gode sluttspurten.

Sagosen stod over
Sander Sagosen og Magnus Abelvik Rød stod over for håndballgutta mot Polen.

Det skal ikke være snakk om noen skade for Sagosen, men han fikk likevel stå over for å hvile.

– Sagosen får hvile, mens Rød fikk en liten smell i leggen og står over for å være på den sikre siden, sa TV 2-kommentator Harald Bredeli.