Grusom Everton-tabbe da Leicesters nye sjef debuterte med seier

Gjestenes Jonjoe Kenny vil ikke huske oppgjøret på King Power Stadium med glede.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene i vinduet øverst!

Leicester-Everton 2-0

Leicester spilte sin første kamp etter ansettelsen av sin nye manager Claude Puel søndag, og mot et Everton-lag ledet av midlertidig manager David Unsworth ble det en severdig affære på King Power Stadium.

Vertene vant 2-0, og forverret dermed Everton-krisen ytterligere. Jamie Vardy nettet det første, før en utrolig tabbe av Jonjoe Kenny sørget for mål nummer to da Everton-backen sleivet et innlegg fra Demarai Gray i eget mål.

– Det er veldig uvanlig. Han har god tid og er i balanse. Det er en standard klarering, og så er han uheldig, sa TV 2s ekspert Brede Hangeland etter kampslutt.

Triumfen betyr at Leicester tok sin andre strake seier etter sparkingen av Craig Shakespeare, og nå er oppe i tolv poeng på ti Premier League-kamper.

– Det blir en drømmedebut for franske Claude Puel på King Power Stadium. Og Demarai Gray skinte mest av alle. Det var en kamp med mye i potten, og det ser mørkt ut for David Unsworth. Hvor er målscorerne? Når skal det snu? Spørsmålene er mange, og situasjonen er uforandret for Everton, sa kommentator Simen Stamsø Møller etter kampslutt.

Vardy-party etter strålende kontring
Det var Jamie Vardy som fikk æren av å sette inn Leicesters første scoring under Claude Puels lederskap, slik han også gjorde under Craig Shakespeare og Claudio Ranieri. En fantastisk kontring, der Demarai Gray avanserte over halve banen for deretter å fore Riyad Mahrez, ble avsluttet med at Jamie Vardy dunket 1-0 i nettet fra kloss hold.

– For en kontring. Tatt rett ut av læreboka. Herlige detaljer. Det går så fort. Det er så effektivt. Og det er Mahrez til Vardy. Den gamle suksessoppskriften gjelder fortsatt, kommenterte Simen Stamsø Møller.

Utrolig selvmål doblet ledelsen
Etter snaue halvtimen kom selvmålet som vil bli stående igjen som det som huskes fra oppgjøret. Et innlegg fra en svært ivrig Gray ble videreekspedert i eget nett av Jonjoe Kenny, som, i bare sin femte Premier League-kamp noensinne og andre fra start, sleivet fullstendig og skjøt ballen i en utrolig bue rett bakover og i eget mål.

– Vi må være ærlig og si at det er veldig dårlig. Han er upresset. Det er bare helbom, sa Erik Thorstvedt i pausen.

Kommentator Simen Stamsø Møller kunne senere i omgangen overrasket informere om at Premier League krediterer Gray målet, fordi ballen i utgangspunktet hadde retning mot målet, men for all ettertid vil nok allikevel Kenny se på dette som et selvmål.

– Han kommer til å tenke på den i lang, lang tid fremover. Jeg mener at den bør krediteres ham og være selvmål. Det hadde ikke blitt mål om han ikke hadde stått der, sa Brede Hangeland i TV 2-studio halvveis.

Lennon og Everton snytt for straffe
Samme Stamsø Møller var også overrasket da Everton ble snytt for straffespark like etter Leicesters 2-0-mål. Aaron Lennon gikk i bakken i duell med Christian Füchs, og reprisene viste at revenes forsvarer hadde sakset ned lynvingen til gjestene.

– Det er klokkeklart, sa Brede Hangeland i studio i pausen.

Everton blir værende under streken
Straffespark ble det dog ikke, og for Aaron Lennon ble det også noe av det siste han foretok seg. Etter å ha vært blant Evertons mest aktive før halvtid, ble han nemlig ofret i pausen da midlertidig manager David Unsworth gjorde to bytter. Lennon og Kevin Mirallas ble erstattet av Oumar Niasse og Beni Baningime.

Til tross for byttene klarte ikke gjestene fra Merseyside å få til det nødvendige spillet til å bryte ned Leicester ordentlig, og 2. omgangen var av betydelig lavere underholdningsgrad. Da David Unsworth valgte å benytte sitt siste bytte på å erstatte Wayne Rooney med 500-millionersrekordkjøpet Gylfi Sigurdsson drøye kvarteret før slutt, var også alle kort spilt ut fra Everton-leiren.

Drøyt fem minutter før slutt var det også nære ved at en av innbytterne, eks-Brann-spiller Niasse, framprovoserte kampens andre reelle selvmål. Han dro seg ned langs linjen og fikk en tå på ballen, men Wes Morgan avverget. Et lite halvsekund var nok både Leicester-stopperen og fansen redde for at ballen skulle fyke i eget nett, men vertene slapp med skrekken da det kun ble hjørnespark imot.

Generelt var 2. omgangen betydelig med skuffende underholdningsmessig enn den første, og 2-0-resultatet stod seg altså til slutt. Det betyr at Everton blir værende under nedrykksstreken med sine åtte poeng etter ti kamper.

– De må innstille seg på at det å rykke ned er en reell mulighet. Men de har penger, og alle vet at de trenger en spiss. Ting kan selvfølgelig forandre seg den neste peiroden, men det å hente spisser i januar er et sjanseprosjekt, sa Erik Thorstvedt etter kampslutt.

Har du fått med deg disse klippene?