Norge – Frankrike, Golden League, 30-26:

Norge kom til kort mot Danmark i den forrige kampen i Golden League, men reiste seg mesterlig i lørdagens duell mot regjerende verdensmester Frankrike.

Se høydepunkter fra Norges kruttsterke seier øverst!

Norge ledet 13-10 ved pause i Cera Arena og kunne til slutt juble for en knallsterk 30-26 mot Frankrikes stjernegalleri.

– Dette var moro. Det var mye bedre samhandling enn mot Danmark. Alt satt bedre, sa Christian Berge til TV 2 etter kampen.

– Det var flere enn Sander som meldte seg på. Vi kom til mer sjanser og gjorde jobben bedre. Det mangler fremdeles litt, som jeg vil få plass mot Polen. Dette var en treningskamp, men vi skal spille mot dem igjen i januar. Vi hadde stabilitet i spillet og det er jeg fornøyd med. Ja, jeg er glad, men vi kan enda bedre, fortsatte landslagssjefen.

Norges toppscorer i den imponerende seieren ble Sander Sagosen med åtte mål. Sagosen spiller som kjent til daglig i franske PSG.

– De siste 40 minuttene var fin håndball. Vi slo de regjerende verdensmesterne, og selv om det var en treningskamp så spilte vi rett og slett bedre håndball enn dem, sa Sagosen til TV 2 Sporten etter kampslutt.

– Det ble litt mye bom på torsdag og idag så løsnet det litt. Vi kom til flere sjanser, slo han fast.

TV 2-kommentator Harald Bredeli ble mektig imponert over det Norge viste mot verdensmesterne.

– Dette gir enorm selvtillit for Norges gutter, og Frankrike virkelig noe å tenke på. Dette ble en fantastisk lørdagskveld for Norge. De slo altså verdenmesterne med fire mål, slo TV 2-kommentator Harald Bredeli fast.

Tett og jevnt i starten
Det tok over fire minutter før den første scoringen i mellom Frankrike og Norge kom i Cera Arena i Århus.

Regjerende verdensmester Frankrike scoret først og økte ledelsen utover i omgangen.

Men sju minutter ut i omgangen utlignet Kristian Bjørnsen til 3-3.

Den stillingen holdt seg til det var spilt over tolv minutter.

13 minutter ut i omgangen satte imidlertid Nikola Karabatić inn 5-4-ledelse til Frankrike. Noen minutter senere satte samme Nikola Karabatić inn 8-6-scoringen og 9-7-scoringen for Frankrike. Verdensstjernen hadde scoret fire mål i løpet av bare noen få minutter.

Norge slo tilbake
Igjen slo Norge tilbake og etter 21 minutter utlignet Sander Sagosen på vakkert vis til 9-9.

To minutter senere sendte Magnus Jøndal Norge i ledelsen for første gang i kampen med sin 10-9-scoring. Da ble det tatt timeout på sidelinjen.

– Dere må bare banke på, og beholde tempoet. Det balltempoet dere viste nå var bra, oppfordret Christian Berge.

Rett etter timeouten scoret Sagosen igjen og sendte Norge i ledelsen med to mål.

– Der viste Sagosen hvorfor PSG hentet ham, sa kommentator Harald Bredeli etter Sagosens scoring.

To minutter før pause var stillingen 13-10 til Norge. Berges menn hadde verdensmesterne i kne. Frankrike scoret kun ett mål på de siste 12 minuttene i omgangen. Sagosen var i storform og scoret fire mål før hvilen.

– Norge bommet på sine to siste sjumetere, men gikk likevel til pause med 13-10-ledelse. Det er strålende, oppsummerte kommentator Harald Bredeli ved pause.

Fortsatte storspillet
Etter pause hvilte Norge ikke på laurbærene.

I løpet av tre minutter økte Norge ledelsen til utrolige 16-10.

– Kanskje ikke Frankrike legger så mye i dette, men ingen av stjernene på Franrike synes det er morsomt å tape, poengterte TV 2-ekspert Bent Svele.

Noen minutter senere satte Kristian Bjørnsen inn 17-12-scoringen for Norge. Bergens menn var i ferd med å utklasse verdensmesterne.

Men Frankrike hadde ikke gitt opp og reduserte senere til 16-19.

Norge fortsatte å bite fra seg og etter 46 minutter var stillingen 23-18.

– Frankrike var hele tiden på etterskudd, mente Harald Bredeli på den stillingen.

Frankrike hang med og etter 48 minutter var Norges ledelse skrumpet til 23-21-ledelse.

Ti minutter før slutt var Norge i ledelsen 26-22.

Det ble nervepirrende de siste fem minuttene, for Frankrike reduserte og reduserte. Da kampuret viste 55:15 var stillingen 27-24 i Norges favør.

Men til slutt kunne Christian Berges menn juble for en strålende 30-26-seier mot laget som ble Norges overmenn i VM-finalen.

Berge før kampen: – Vi hadde mye å rette på
Norge hadde vunnet tre av sine sju siste kamper mot regjerende verdensmester Frankrike før lørdagens Golden League-duell.

Christian Berge fortalte til TV 2 Sporten før kampen at Norge hadde mye å rette på etter tapet mot Danmark i Golden League torsdag.

– Jeg så kampen fra torsdag om igjen, og det var mange ting som vi kunne gjort bedre. Samhandlingen måtte sitte bedre enn det den gjorde mot Danmark. Vi ble veldig gående én og én, sa Norges landslagssjef Christian Berge før kampen.