Golden League: Se Norge-Frankrike på TV 2 og TV 2 Sumo kl. 18.00.

Danmark slo Norge 24-19 i Golden League torsdag, men etter kampen uttrykte spillerne likevel at det var noe de slettes ikke var fornøyd med.

Det var ikke spillet de hadde noe imot, men en politisk reklame i målgården.

Det er kommune- og regionsvalg i Danmark neste måned, og i den forbindelse hadde Dansk Folkeparti (DF) kjøpt gulvreklame i Brøndbyhallen.

Ifølge snl.no er DF et høyrenasjonalistisk pari, som blant annet går inn for en strengere innvandringspolitikk.

– Vi på herrelandslaget i håndball tar avstand fra å bli assosiert med et spesielt politisk parti og spesielle politiske overbevisninger, skriver de danske håndballgutta i en pressemelding, som er signert av Niklas Landin, Lasse Svan og Mikkel Hansen.

Vil evaluere
Ifølge dansk håndballs egne etiske retningslinjer, kan de ikke ha reklamer av politisk, religiøs, rasistisk eller ideologisk art, men kommersiell direktør Henrik M. Jacobsen avviser at de har brutt egne regler.

– Vi forvalter det slik at vi sier at vi ikke må ha budskap omkring for eksempel politikk eller alkohol, men vi kan godt vise en logo, sier han til bt.dk.

Likevel åpner han nå for å se på saken.

– Hvis vi har plaget noen eller gjort noen forarget, så må vi se på det og evaluere det. Det gjør vi alltid i forbindelse med våre aktiviteter når det er landskamper, sier Jacobsen.

– De har rett til å gjøre det
Ifølge den kommersielle direktøren har det vært politiske reklamer flere ganger tidligere, men dette er første gang spillerne har reagert.

Jacobsen har ikke noe imot at spillerne går ut mot reklamen, men vil ikke spekulere i at det var fordi Dansk Folkeparti reklamerte at spillerne reagerte.

– Vi har full ytringsfrihet i Danmark, så det har de rett til å gjøre. Hvorfor de gjør det nå, vet jeg ikke noe om, sier han.