FERDIG: Fredrikstad-trener Andrea Loberto.
FERDIG: Fredrikstad-trener Andrea Loberto. Foto: Hagen, Fredrik

FFK-treneren trakk seg etter dramatisk møte:

– Det endte med at han takket for seg, tok alle i hånden og sa opp

Andrea Loberto (42) er ferdig som FFK-trener.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder Fredriksstad Blad fredag.

Ifølge avisen trakk Loberto seg som trener i før fredagens trening.

– FFK-treneren skal ha spurt om han fortsatt har tillit blant spillergruppen, men det svaret skal ha vært negativt. Som en følge av det, skal Loberto ha valgt å trekke seg, skriver avisen.

Ulrik Flo bekrefter overfor avisen hva som har skjedd.

– Fotballen er brutal, som mange vet. Det ble litt brått. Vi ble litt tatt på senga, og jeg tror Andrea ikke var helt klar over utfallet av det møtet selv heller. Det endte med at han takket for seg, tok alle i hånden og sa opp, sier FFK-spilleren.

Han bekrefter at Loberto spurte spillergruppen om han hadde tillit.

– Det var vanskelig for folk å legge frem sin ærlige mening med en gang, men etter vi fikk pratet litt og folk åpnet seg litt opp, kom det frem at det var et flertall som sa at han ikke hadde full tillit i gruppa, forteller Flo.

– Andrea tok det rakrygget. Det var selvsagt litt pinlig stille da han sa at han takket for seg. Det var stille, men treningen gikk som planlagt og hverdagen fortsetter, sier Flo.

42 år gamle Loberto ble presentert som ny hovedtrener for under rett år siden. Fredrikstad har slitt stort i OBOS-ligaen denne sesongen.

I en pressemelding bekrefter Fredrikstad at treneren er ferdig i klubben.

– Jeg er veldig glad for å ha fått muligheten til å jobbe i FFK, og jeg beklager at vi sammen ikke har klart å levere bedre resultater. Jeg vil takke alle som har støttet oss, og håper laget får ut potensialet sitt i de siste kampene, slik at klubben, byen og supporterne har ett lag i OBOS-ligaen også i 2018, sier treneren til klubbens hjemmeside.

Den tradisjonsrike klubben står kun med fire seire på 28 kamper.

– FFK har hatt et sterkt ønske om å bygge sportslig kontinuitet, og det er derfor svært beklagelig at vi nok en gang skifter hovedtrener, lenge før kontrakten opprinnelig løper ut, skriver klubben i en pressemelding.

FFK ligger utsatt til i 1. divisjon med 23 poeng. Per dags dato ligger klubben på kvalifiseringsplass, to poeng foran Elverum og Arendal på de to siste plassene.

Det gjenstår to kamper av serien. Søndag møter FFK Tromsdalen borte før de avslutter serien hjemme mot opprykksjagende Sandnes-Ulf.

Det beste FFK kan håpe på er å spille kvalifisering for å beholde plassen i den nest øverste divisjonen.