SKADET: Harry Kane sliter med en hamstringskade.
SKADET: Harry Kane sliter med en hamstringskade. Foto: Eddie Keogh

Skadet Kane må stå over mot Manchester United

Hodebry for Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Harry Kane er skadet og kan ikke spille helgens kamp mot Manchester United. Det bekreftet Tottenham-manager Mauricio Pochettino på en pressekonferanse fredag.

Kane sliter med en hamstringskade han pådro seg i oppgjøret mot Liverpool forrige helg.

– Vi kan ikke ta noen risiko i morgen. Vi får se om han rekker onsdagens kamp. Men i morgen blir det umulig, sier Pochettino.

Se Manchester United-Tottenham lørdag kl. 12.45!

Kane har vært i strålende form for Tottenham denne sesongen. Han står med åtte mål på ni kamper i ligaen.

– Legen og det medisinske apparatet tok en avgjørelse om ikke å ta risiko. Det er ikke vits i å ta en risiko som kan gjøre problemet større, sier Pochettino.

TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker mener Kane-skaden kom på et svært ubeleilig tidspunkt.

– Det er Tottenhams mest uerstattelige spiller. Kane er nummer én på den listen foran Christian Eriksen og Hugo Lloris. Kane er den spilleren Tottenham ikke har råd til å miste. I den formen Tottenham og Kane har vært i den siste tiden ville de vært favoritter på Old Trafford. Nå blir det annerledes. Nå blir det vanskeligere å se for seg Spurs-seier, selv om de klarte seg veldig bra uten Kane og Eriksen før pause i cupkampen mot West Ham, sier han.

Alsaker er usikker på hvem Pochettino kommer til å hive inn i startelleveren i Kanes fravær.

– Tenker han forsiktig og kontringer tror jeg mest på Son på topp, men det kan også være Llorente spiller. De trenger Son, Eriksen og Dele for å spille med tre mann bak. Kanskje blir det også plass til Dembele hvis han er klar. Men uten Kane mister de punktet som kanskje er Premier League beste. Det kommer til å ramme Spurs hardt, tror Alsaker.