United-profil i ny bok: – Drømmer om å spille under Pochettino igjen

Fotballskribenten Guillem Balagué avslører hvordan Mauricio Pochettino fikk skikk på Tottenham i ny bok. I boken avslører også Manchester United-profil at han vil spille under argentineren igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag: Se Manchester United – Tottenham fra kl. 12.45

Mauricio Pochettino er i ferd med å løfte Tottenham til nye høyder.

Den 45 år gamle argentineren roses opp til skyene etter at han ledet Tottenham til andreplass og Mesterligaen forrige sesong.

Se utdrag fra intervjuet med Guillem Balagué øverst!

Denne sesongen nevnes Tottenham som en av de store utfordrerne til Premier League-tittelen.

– Spurs-spiller jublet med Mourinho-sangen
Guillem Balagué har nylig gitt ut boken «Brave new world» om Mauricio Pochettino. I et møte med TV 2 Sporten avslører spanjolen at ikke alt gitt på skinner da Pochettino overtok Tottenham i 2014.

– I løpet av de første månedene var det en Spurs-spiller – ja en Tottenham-spiller – som jublet med å synge en José Mourinho-sang i ansiktet på Pochettinos assistentmanager etter at Tottenham hadde tapt mot Chelsea i ligacupen. For å feire at Chelsea vant. Så han måtte kvitte seg med ham og spillere som ikke var der for ham, sier Guillem Balagué til TV 2 – uten å nevne navnet på spilleren som nå er ferdig i Tottenham.

United-profil: – Jeg vil spille under Pochettino igjen
I boken til Balagué forteller Manchester United-profilen Luke Shaw – som har slitt stort med å etablere seg på Old Trafford og for øyeblikket er helt ute i kulden hos José Mourinho – at han drømmer å spille under Mauricio Pochettino igjen.

Shaw spilte som kjent under argentineren i Southampton.

– Han pleide å kalle meg «sønnen min». Så godt var forholdet vårt. Jeg har hatt mine oppturer og nedturer, men da jeg spilte under Pochettino var det bare oppturer, skriver Shaw i boken, ifølge The Daily Mail.

– Jeg mener at vi klarte det umulige med Southampton. Vi var plutselig et av de beste lagene i Premier League. Jeg håper at jeg kan spille for Pochettino igjen en dag. Og jeg tror at han virkelig ønsker at jeg skal spille under ham igjen, slår Shaw fast i boken.

– Han vet at han må få det beste ut av hver spiller
Balagué er ikke i tvil om hva som er hemmeligheten bak Pochettinos suksess etter å ha fulgt manageren i kulissene de siste årene.

– Mauricio han vet hvor han vil og vet hvordan han vil nå målene. Han vet at han må få ut det beste ut av spillerne. Og for å få det må han være emosjonelt involvert. Han må være nær dem, klemme dem og få dem til å bryte barrierer, forklarer han til TV 2 Sporten.

– Et av de mest stabile lagene i Premier League
Balagué mener Tottenham-sjefen nå har bygget den perfekte troppen.

– Han har bygget en tropp på sine idéer, og det siste året har Tottenham blitt et av de mest stabile lagene i Premier League. Han har skapt synergier som har gjort at Tottenham er på full fart fremover, og det er fordi alle i klubben har tro på hardt arbeid og prosjektet, konkluderer han.

Se Manchester United – Tottenham lørdag fra kl. 12.45