Se Danmark - Norge på TV 2 og Sumo kl. 21.00!

Danmark er en håndballstormakt med elleve medaljer på herresiden. Nå har Norge begynt å yppe seg.

Økonomisk ligger Christian Berge langt foran. Mens Nikolaj Jakobsens medaljegrossister må drifte sitt landslag med et budsjett på fem millioner i året, kan Berge bruke over det dobbelte.

– De har store økonomiske midler til rådighet. Jeg er sikker på at Norge vil være i nærheten av en semifinalplass i årene som kommer, sier den danske landslagssjefen.

– Det er morsomt at vi er ressursterke og ha noe ikke de har, mener Sander Sagosen.

– Betyr veldig mye
Nikolaj Jakobsen forklarer hvorfor økonomi spiller en stor rolle.

– De har mulighet til å utvikle bredden. Norge har et rekruttlandslag, det har ikke vi råd til. Når man ser hvor mange ledere Norge har med seg sammenlignet med Danmark, så er de dobbelt så mange. Alle man spør vil si at økonomi betyr mye for den sportslige prestasjonen, sier Jakobsen.

Håndballgutta koster 12,1 millioner i året
Tall fra Håndballforbundet sier at Christian Berge kan rutte med 12,1 millioner. Dette inkluderer driften av rekruttlandslaget.

– Jeg er veldig glad for de midlene vi har så vi kan bygge noe for fremtiden. Vi har masse aktivitet, vi har storsamlinger, vi får spilt mange kamper med unge spillere, så dette ser fornuftig ut, rett og slett, sier Norges suksesstrener.

Berge påpeker at investeringen gjøres for å sikre norsk landslagshåndball for fremtiden.

– Jeg er veldig opptatt av at vi skal være gode i de neste ti årene, ikke bare med den generasjonen som står nå. Vi må forme de unge spillerne tidlig, og vi prøver å ha den samme kulturen på alle våre fem landslag.

Sagosen fornøyd
Norges største håndballstjerne spiller til daglig med verdenstjerner i PSG. Han er takknemlig for den store satsingen på landslaget.

– Det er muligheter å prestere over lang tid med forutsetningene vi har med budsjett og økonomi. Fantastisk morsomt for oss som utøvere å få disse forutsetningene.

Sagosen er ikke kjent for å være beskjeden. Heller ikke når han beskriver forholdet mellom storkmakten Danmark og Norge.

– Vi har vært lillebror. Nå er vi tvillingbror. Så håper jeg vi blir storebror snart, det får vi se. Nå er vi i hvert fall absolutt på høyde med dem, sier Sagosen med et smil.