HØYDESAMLING: Petter Northug er med skilandslaget i Val Senales.
HØYDESAMLING: Petter Northug er med skilandslaget i Val Senales. Foto: Poppe, Cornelius

NRK: Northug allerede vraket til ankeretappen i OL

Det sier landslagstrener Tor Arne Hetland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Den sisteetappen kommer Finn Hågen Krogh til å gå. Han beviste at han er vår beste mann forrige vinter, så der har vi god kontroll, sier Tor Arne Hetland til NRK.

Tor Arne Hetland utdyper overfor TV 2 at mye skal til om Finn Hågen Krogh ikke går siste etappe i OL.

– Ville ikke selv en journalist etter siste års resultater tatt ut Finn Hågen på siste etappe? Finn Hågen var utmerket hele forrige sesong. Skulle noen ta ankeretappen fra Finn Hågen, så skal Finn Hågen være ute av form. Finn Hågen har vist seg som en kald fisk og har gjennom mer erfaring og gode resultater vist seg tilliten som ankermann verdig, forklarer Hetland til TV 2.

– Jeg sier også i samme intervju at vi kan ha andre gode alternativer, påpeker han.

– Merkelig tidspunkt

Northug-leiren mener Hetlands uttalelser kommer på et merkelig tidspunkt.

– Det første jeg tenker er at det er så langt frem i tid at det egentlig ikke er vits i å kommentere saken. Jeg synes heller ikke Tor Arne bør uttale seg om dette nå, for det er for tidlig, konstaterer Northugs trener Stig Rune Kveen.

Kveen forteller at Northug fortsatt håper å gå ankeretappen.

– Petter har som mål å ta et par stafettgull. Selvfølgelig hadde det vært artig om det var Finn Hågen som klappet Petter på skulderen etter løpet, sier treneren.

Finn Hågen Krogh hevder i et intervju med TV 2 Sporten onsdag at ingenting er avgjort med tanke hvem som skal gå de ulike etappene i OL neste år.

– Målet mitt er å gå stafett for Norge. Jeg trivdes med å gå siste etappe i Lahti, og gjør det gjerne igjen. Men hvem som går første, andre, tredje og fjerdeetappen er ikke så nøye, så lenge jeg er med på laget, sier han.

Fire-fem kandidater

Ifølge NRK mener Hetland at Norge har fire-fem kandidater til å gå ankeretappen i OL, og nevner Petter Northug og Johannes Høsflot Klæbo blant dem.

– Hele Norge så VM-stafetten i Lahti, og det Finn gjorde der er hvert fall godt nok for meg. Han har levert gang på gang, skryter Hetland.

Landslagstreneren antydet i august at Northug kom til å slite med å kapre ankeretappen.

– Vi har en svært solid ankermann i Finn Hågen Krogh. Hvis han holder seg frisk og rask, så går han den sisteetappen, sa Hetland til TV 2.

– Hva må Northug gjøre for å ta tilbake den sisteetappen?

– Da må han gå mye fortere enn Finn Hågen, sa Hetland bestemt.

Hågen Krogh mener imidlertid selv at det blir feil å vrake Northug allerede.

– Man skal aldri avskrive Petter, han er en luring. Det kan fort være at vi ser han i toppform i OL. Hvis han er i form får vi bli enige om hvem som skal gå den, og hvem som eventuelt skal gå 3. etappe, sier han til NRK, og påpeker at det er mye som kan skje i en lang sesong.

Det synes Northugs trener er en fornuftig innstilling av Hågen Krogh.

– Jeg synes Finn Hågen svarer godt for seg – det er langt frem i tid, sier Kveen til TV 2.