ARVING: Juryen stempler Kylian Mbappé som Thierry Henrys arving.
ARVING: Juryen stempler Kylian Mbappé som Thierry Henrys arving. Foto: Philippe Laurenson

Mbappé fikk prestisjepris

Tenåringssensasjonen fikk utmerkelsen «Golden Boy».

Kylian Mbappé vant foran Barcelona-ving Ousmane Dembélé og Manchester United-spiss Marcus Rashford.

Prisen har blitt delt ut til årets beste spiller under 21 år siden 2003. Mbappé fikk hele 291 poeng i avstemningen, bare ni poeng bak makssummen på 300. Det var nesten dobbelt så mange som Dembélés 149.

Prisen deles ut av italienske Tuttosport, og blir bestemt av stemmer fra sportsjournalister fra store aviser i Europa. For å bli nominert må du spille i en av Europas toppdivisjoner, skriver The Sun.

Juryen skriver at journalistene som har stemt Mbappé frem stempler ham som Thierry Henrys arving, og spår at han blir en av hovedpersonene i VM i Russland neste sommer.

Det franske supertalentet har tatt Monaco-formen med seg til Paris. For PSG har har han to mål og tre målgivende på seks ligakamper, i tillegg til to mål og to målgivende på tre kamper i Champions League.

I 2016 fikk Renato Sanches utmerkelsen etter prestasjonene i EM. Tidligere har spillere som Lionel Messi, Sergio Agüero og Wayne Rooney blitt stemt frem som vinnere.

Ifølge Goal er det full forvirring om hvem som kapret tredjeplassen. Da Tuttosport bekreftet topp-tre-listen tidligere denne uken, ble Gabriel Jesus bekreftet blant de tre beste. Brasilianeren fikk imidlertid bare 72 stemmer, noe som var fire færre enn Marcus Rashfords 76.

Gianluigi Donnarumma ble nummer fem, Christian Pulisic nummer seks, Kasper Dolberg nummer sju, Emre Mor nummer åtte, Federico Chiesa nummer ni og Rodrigo Bentancur nummer ti.