Neymar så rødt – Cavani berget PSG-poeng med frisparkperle

PSG var på vei mot sitt første tap da Edinson Cavani fant frem skuddstøvlene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marseille-Paris Saint-Germain 2-2

Se dramaet i Sportsnyhetene øverst.

Edinson Cavani og Neymar er ikke verdens beste venner, men sistnevnte er uruguayaneren en stor takk skyldig etter at PSG unngikk sesongens første tap mot Marseille søndag.

Hovedstadslaget lå under 1-2 og var redusert til ti mann etter at Neymar fikk to gule kort da Cavani skaffet frispark på kanten av 16-meteren.

Det tok han selv, skrudde ballen over muren og sørget for utligning i kampens siste minutter.

Dermed er PSG fremdeles ubeseiret på toppen av Ligue 1-tabellen, til tross for Neymars utvisning. Laget er fire poeng foran Monaco. Tabelltreer Nantes følger ytterligere to poeng deretter.

Falt lett

Fem minutter før slutt fikk brasilianeren sitt andre gule kort og ble sendt av banen bare to minutter etter at han hadde fått det første.

Verdens dyreste fotballspiller ble sparket ned to ganger, den andre etter at dommeren hadde blåst frispark og reagerte med å konfrontere Lucas Ocampos. Ocampos gikk i bakken som en potetsekk etter minimal berøring fra Neymar. Begge fikk det gule kortet, men for Neymar betydde det at kampen var over.

Underveis i kampen ble Neymar ofte pirket på og sparket ned, og i tillegg ble han pepret med gjenstander fra tribunen. Til slutt kokte det over for brasilianeren, som tilsynelatende forsøkte å skalle til Ocampos.

Sistnevnte falt på svært teatralsk vis da det oppsto kontakt mellom ham og Neymar. Begge spillerne fikk gult (Neymars andre), noe PSGs superstjerne mente var en svak vurdering av dommeren.

– Det var ikke fotball. Dommeren gikk i fellen og falt for Marseilles skuespill.

– Jeg ble rammet av gjenstander, av bokser og bagetter. Jeg mistet ikke hodet, men jeg aksepterer at jeg gjorde en feil, sier Neymar.

Han mener at PSG spilte under pari i hatkampen mot Marseille, og at laget må lære seg å takle rivaler som laget fra den franske middelhavskysten.

Etter kampen fikk han støtte av trener Unai Emery. Han mener at dommerne i Ligue 1 må sørge for at spillere som Neymar får bedre beskyttelse.

– Vi er litt skuffet over utvisningen, for han ble felt mange ganger gjennom kampen. Han ble utsatt for fire grove taklinger fra motstanderen, som bare fortsatte og fortsatte. De gule kortene var ikke rettferdige mot Neymar. Han ønsket bare å spille videre, sier Emery.

Ikke bestevenner

Heldigvis for PSG sørget den seine scoringen til Cavani for at Paris-laget tok med seg et verdifullt poeng hjem fra Marseille. Tidligere i uken uttalte uruguayaneren at «han ikke trengte å være venner med medspillerne.» Det gjorde han etter en lengre disputt med Neymar siden ex-Barcelona-spillerens ankomst i sommer.

Det har blant annet vært diskusjoner om hvem som skal ta straffer og frispark. I dette tilfellet var det greit at det var Cavani som fikk gjøre det.

Luiz Gustavo ga Marseille ledelsen, før Neymar utlignet etter drøye halvtimen. Florian Thauvin sørget for 2-1 med 12 minutter igjen å spille, men seier ble det ikke.