Kane herjet da Liverpool fikk bank av Tottenham

Harry Kane scoret sine første Premier League-mål på Wembley. – For en klassespiller, sa TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham - Liverpool 4-1

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Harry Kane hadde aldri scoret et Premier League-mål på Wembley, men det var før Liverpool kom på besøk. Tottenhams stjernespiss banket inn to mål og leverte én målgivende til Son Heung-min da Jürgen Klopps menn ble knust 4-1.

– En strålende match. For en klassespiller, sa TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre da Kane ble byttet ut like før slutt mens han holdt seg til baksiden av låret.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino uttalte etter kampen at Kane ikke er skadet, men at han bare er sliten etter tre kamper på én uke.

Kane sendte Tottenham i føringen allerede etter fire minutters spill. Åtte minutter senere doblet Son, før Mohamed Salah reduserte til 1-2. På overtid av første omgang ordnet imidlertid Dele Alli en ny tomålsledelse da han banket inn 3-1.

Ti minutter ut i andre omgang ble det enda mørkere for Liverpool da Harry Kane kjempet inn 4-1.

– Det er de samme problemene som dukker opp for Liverpool, spørsmål om forsvarsspillerne, keeperspillet og om Liverpool har gode nok spillere i nøkkelposisjoner, sa TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker etter 4-1-målet.

Liverpool hadde målsjanser til å redusere tapet, men ble stoppet av Tottenham-keeper Hugo Lloris. Kane føler Spurs hadde god kontroll.

– Vi kunne scoret flere, men sånn er fotball. De fikk en mulighet og tok den den, men vi spilte godt etterpå og skapte ikke mye. Jeg er veldig fornøyd med kampen, sier Tottenhams tomålsscorer.

Nederlaget gjør at Liverpool ligger helt nede på niendeplass med tolv poeng opp til serieleder Manchester City. Tottenham er fortsatt nummer tre, men er nå på samme poengsum som Manchester United – fem poeng bak City.

– Alle scoringene kom etter feil fra oss. Tottenham var gode i alle situasjoner og måtte være det for å slå oss, men vi gjorde det for enkelt for dem, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Kanes første ligamål på Wembley
Tottenham tok ledelsen allerede fire minutters spill. Harry Kane stakk bak ryggen på Dejan Lovren og Kieran Trippier slo en finn lobb over den kroatiske midtstopper. Simon Mignolet kom ut, men Kane rundet Liverpool-keeperen og ga Tottenham en drømmestart med 1-0.

– Han er fullstendig ustoppelig. Det er hans første Premier League-mål på Wembley, sa TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker.

– Det er fort å legge skylden på Dejan Lovren, som er nærmest Kane, men det er han som setter offsidelinjen. Det er Joe Gomez som ikke følger med og opphever den, fortsatte Premier League-ekspert Petter Myhre.

I det tolvte spilleminutt stakk Kane nok en gang bak ryggen på Lovren, som feilberegnet et langt oppspill. Plutselig hadde Kane hele høyresiden foran seg. Målmaskinen spilte inn til Son Heung-min, som doblet Spurs' ledelse.

– Tottenham kontrer Liverpool i senk, kommenterte Øyvind Alsaker.

– Der vi frikjente Lovren istad, må han ta denne på sin kappe. Han bommer totalt og da er Kane nådeløs. For en scoring, fortsatte Myhre.

Salah tente håpet for Liverpool
Fire minutter senere var Son centimeter fra å øke til 3-0 med sitt andre mål. Sørkoreaneren stakk i bakrom, tok med seg ballen under press av Joël Matip og brente til innenfor 16-meteren. Ballen gikk i tverrliggeren og ut.

Midtveis i omgangen ble Harry Kane stoppet på vei fremover og ropte forgjeves på frispark. Dommeren lot spillet gå og Jordan Henderson spilte fint gjennom Mohamed Salah, som reduserte til 1-2 via stolpen.

– Vi har snakket mye om det høyrebeinet til Mohamed Salah, men der bruker han det, kommenterte Øyvind Alsaker.

En snau halvtime var spilt da Son fikk en ny god sjanse. Tottenham-angriperen stakk bak ryggen på Lovren, men Mignolet reddet. Returen gikk i Lovren, men heldigvis for Liverpool rullet ballen tilbake til Liverpools målvakt.

To minutter senere var Lovren ferdigspilt. Liverpool-manager Jürgen Klopp byttet ut midtstopperen og satte inn Alex Oxlade-Chamberlain. Emre Can gikk ned på høyrebacken, mens Joe Gomez tok plass i midtforsvaret.

Liverpool fikk bedre kontroll defensivt etter at Lovren ble byttet ut, men to minutter på overtid glapp det igjen. Christian Eriksens frispark fra 40 meter ble slått inn i feltet. Joël Matip kunne bare latt ballen gå til utspark, men kameruneren headet ballen tilbake på 16-meter hvor Dele Alli banket inn 3-1.

– Det er en gave til Dele Alli, kommenterte Alsaker.

Keepertabbe av Mignolet
Ti minutter ut i andre omgang ble vondt til verre for Liverpool. Simon Mignolet bommet i feltet på et frispark fra siden. Ballen havnet i beina på Jan Vertonghen på bakerste stolpe. Den belgiske midtstopperen fikk avslutningen stoppet på streken. Kane dundret imidlertid inn returen til 4-1.

– Rett sted på rett tid, og det er ikke tilfeldig, sa TV 2-ekspert Petter Myhre.

Midtveis i andre omgang holdt Coutinho på å gi Liverpool et lite håp igjen da fyrte av fra tjue meter, men Hugo Lloris gjorde en meget god redning. James Milner fikk en brukbar mulighet like etter, men avslutningen fra skrått hold ble reddet greit av Tottenhams franske sisteskanse. Llrois måtte ut i en ny redning tolv minutter før full tid, denne gang fra Salah.

Et skår i gleden for Tottenham-fansen er at Harry Kane satt seg ned i gresset like før slutt og holdt seg til baksiden av låret, før han ble byttet ut i det som endte med en knusende sterk 4-1-seier.