Se Sander Sagosen og Norge mot topp motstand i Golden League på TV 2 og TV 2 Sumo denne uken.

Han liker storbyen der han også kan bo sammen med kjæresten Hanna Bredal Oftedal, lillesøster til landslagskaptein Stine.

22-åringen har på rekordtid fått en sentral rolle i storklubben Paris Saint Germain - PSG - der han spiller med verdensstjerner som Nikola Karabatic, Mikkel Hansen, Thierry Omeyer, Uwe Gensheimer, Daniel Narcisse og Luc Abalo.

– Jeg var ikke så høy i hatten første dagen. Det er spesielt å få på seg den drakta og se rundt seg på hvem en spiller med. Dette er spillere som jeg har sett opp til side jeg var liten gutt, sier Sander Sagosen.

Har enorm selvtillit

Men han brukte ikke lang tid på å ta kommandoen i laget.

– Jeg har bare gjort det jeg alltid har gjort. Gått inn og hatt ståltro på at jeg kan gå inn her og prestere.

– Så du kommer inn i PSG med en stor porsjon selvtillit?

– Ja, det er klart jeg gjør. Jeg er full av selvtillit, det har jeg alltid hatt. Jeg har alltid hatt tro på egne ferdigheter. Da jeg kom inn her, så tenkte jeg på dag to, tre at nå skal jeg inn å styre showet her også. Det er morsomt, sier Sagosen med den største selvfølgelighet.

Han har også fått spille omlag 45 til 50 minutter i kampene, og nyter stor tillit.

– Jeg har fått masse tillit og jeg føler at jeg har gjort meg fortjent til det. Jeg har prestert bra og spilt flere gode kamper.

Roses av sjefen

Staffan Olsson, som er en legende fra tiden da svenskene dominerte håndballverden, er nå en av trenerne i PSG. Han er også full av lovord om trønderen.

– Det som har imponert meg mest er at han spiller så modent for sin unge alder, sier Olsson til TV 2.

– Han har forutsetninger for å bli verdens beste spiller om to til tre år. Men både Norge og PSG må være forsiktige med den diamanten som Sander er.

Foreldrene la alt til rette

Sander Sagosen har helt siden han var liten drømt å bli en håndballspiller i verdenstoppen. Og nå er drømmen i ferd med å gå i oppfyllelse.

– Mamma og pappa har alltid lagt til rette og alltid støtta meg i den drømmen og alltid hatt tro på at jeg kunne klare det. De har trodd på det like mye som meg. De har vært mine nærmeste rådgivere på skole, på hva som er riktig trening, hvilke steg som er riktige å ta. Vi hadde kunstgress og håndballmål i hagen og styrkerom i kjelleren. Det har bare blitt lagt til rette for at jeg skulle bli best mulig i håndball.

– Alt i alt kan vi si at det er en drøm som er blitt en plan som er blitt gjennomført, konkluderer Sander Sagosen, som har hatt en kometkarriere siden han dro fra Charlottenlund og Kolstad i Trondheim via Haslum til Aalborg og nå PSG i Paris.