Brækhus ønsker å kopiere Mayweather

Svenske Mikaela Laurén ble ingen målestokk for Cecilia Brækhus. Nå ønsker hun å utfordre MMA-stjernen Cris Cyborg (32).

Sent lørdag kveld var Cecilia Brækhus 32. proffseier et faktum etter at hun beseiret Mikaela Laurén på tekninsk knockout i den sjette runden.

Se kampreferatet i Sportsnyhetene øverst.

Det betyr at Brækhus forsvarte tittelbeltene sine i weltervekt og at hun fremdeles er ubeseiret som proffbokser. Dermed melder spørsmålet seg: Hva nå?

– Nå blir det ferie. Jeg skal ha meg en lang ferie, nyte denne seieren og bli sulten igjen, sier Brækhus til TV 2 etter den offisielle pressekonferansen.

Den bergenske bokseren legger ikke skjul på at hun egentlig ikke trenger å utfordre seg selv lenger.

– Jeg kan bare lene meg tilbake. Jeg har fem belter, jeg er ubeseiret. Jeg har et vanvittig navn i bokseverden. Alle vil ha det jeg har, både på godt og vondt. Nå kommer det virkelig til å begynne å blåse rundt meg, for nå vil alle ha en bit av Cecilia Brækhus.

– En kamp som McGregor-Mayweather

Likevel lover den norske ubestridte verdensmesteren at det kommer enda større kamper. Ett av navnene som er blitt nevnt er den brasilianske MMA-stjernen Cris Cyborg.

32 år gamle Cyborg debuterte i UFC i 2016 og hun er i ferd med å bygge seg opp som en av de mest fryktinngytende utøverne i UFC. Hun slår knallhardt og har vunnet de fleste kampene sine på knockout stående.

Tidligere i år møttes UFC-stjernen Conor McGregor og Floyd Mayweather til en forrykende boksekamp hvor 40 år gamle Mayweather til slutt gikk av med seieren. Det er noe Brækhus gjerne skulle kopiert.

– Det hadde jo vært morsomt å lage en Brækhus-Cyborg som en motvekt til McGregor-Mayweather, sier hun entusiastisk.

– Det vet jeg er at det er flere som har tent litt på den ideen. Men dette er proffboksing og vi jobber med forskjellige muligheter.

Drømmer om å bokse i Las Vegas

Amerikanske Layla McCarter er også en mulighet. Brækhus har en uttalt drøm om å bokse i Las Vegas, og en TV-avtale med Showtime kan være med på å oppfylle den drømmen. Brækhus avslører til TV 2 at det jobbes med å få en slik avtale i havn.

– Vi forhandler med blant annet McArter i Las Vegas og Showtime der, og så forhandler vi også med Cyborg. Men vi kikker jo oss også på sånne som Claressa Shields og Christina Hammer. Her jobbes det hele tiden i kulissene mot forskjellige alternativer, sier Brækhus som samtidig avleverer en aldri så liten uppercut til pressen:

– Det er det jeg sitter med. Jeg har ikke tid til å sitte med støy om litt dårlig billettsalg og lignende, sier hun og peker på at det før lørdagens kamp ble nevnt av flere medier at billettsalget til kampen var skuffende og det ble spekulert i et underskudd på syv-åtte millioner kroner for arrangørene.

– Det blir så teit, sier hun og ler. – Det blir så teit. Dette er boksing, det eneste som teller er det som skjer i ringen, alt annet er støy.

– Hva er din drøm nå?

– Akkurat nå er det å dra på ferie, avslutter 36-åringen.