Sesongens første United-tap etter svensk kjempetabbe

Victor Lindelöf med marerittminutter etter å ha blitt byttet inn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Huddersfield-Manchester United 2-1

Se kampsammendrag øverst.

Starten på Victor Lindelöfs karriere i Manchester United har vært alt annet enn god.

Hans posisjon i klubben er neppe styrket etter å ha vært involvert i begge baklengsmålene i 1-2-tapet for nyopprykkede Huddersfield.

Svensken ble byttet inn etter 23 minutter som følge av Phil Jones' skade, og ti minutter senere hadde vertene scoret to ganger – der det siste var en generaltabbe av midtstopperen.

Huddersfield-keeper Jonas Lössl slo en lang ball, Lindelöf bommet på lærkula og sendte istedet Laurent Depoitre alene gjennom med De Gea. Depoitre gjorde ingen feil, rundet spanjolen og doblet ledelsen.

– Det er grusomt forsvarsspill av Lindelöf. Det ser ut som de har full kontroll, og det er vanskelig å skjønne hva han skal. Det er rett og slett elendig, sier TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller i Premier League-studio.

– Jones har vært meget god for United denne sesongen, mens Lindelöf er langt unna en førsteellever normalt. Det byttet fikk konsekvenser, sier kollega Petter Myhre.

Ydmyk Mourinho

Lindelöf var også involvert i 0-1-målet, da Tom Ince snurret rundt med ham og fikk avsluttet. David De Gea reddet, men på returen var Aaron Mooy og satte ballen i nettet.

José Mourinho ville ikke rette pekefingeren mot midtstopperen.

– Vi gjorde feil, men feil kommer ut av en kontekst. Og denne sammenhengen var at prestasjonen i førsteomgangen åpnet døren for at feil kunne skje, sier Mourinho.

– Jeg kunne, ville og burde kanskje ha rett pekefingeren dersom det var isolerte hendelser i et fantastisk lag, men det var det ikke. Det var konsekvensen av det laget var i førsteomgang. Det laget fortjente å bli straffet.

Roterte – og tapte

United satte alle kluter til og klarte til slutt å få en redusering, men kunne ikke hindre sesongens første tap.

– Vi fortjente å tape. Laget som ville mer, jobbe mer, konkurerrere mer og var mer aggresive vant. Når det beste laget vinner er det ingenting mer å si, sier Mourinho.

– Jeg var overrasket over at vi var så svake i førsteomgang. Jeg forventet ikke det, men det var slik kampen var. Basert på andreomgang kunne vi nok ha fått et poeng, men for å være ærlig, så ville det ikke være fortjent.

I Huddersfield vil det flyte med øl fra John Smith's etter seieren. Jubelen stod i taket da gigantene var beseiret takket være arbeidsinnsats.

– Det var en stor, stor kamp for dem, mens det for oss var mindre enn en treningskamp. Hadde vi spilt en treningskamp med denne innstillingen ville jeg vært misfornøyd. Så det beste laget vant, sier Mourinho.

Ifølge Opta-tall løp laget totalt fem kilometer mer enn United-spillerne.

– De ofret seg, ga alt og det er en av de største dagene i Huddersfield-spillernes karrierer, sier Myhre.

José Mourinho valgte å bytte en del på laget fra Champions League-oppgjøret med Benfica og satte blant annet Henrikh Mkhitaryan og Marcus Rashford på benken – for å ha spillere med mest mulig friske bein og energi på banen.

Tanken var god, for det var tydelig at hjemmelaget ikke skulle gi noe ved dørene fysisk. Fra minutt én var de tent for oppgaven, og ga Manchester United kamp.

De første 20 minuttene ble stort sett preget av frispark og få sjanser.

Så måtte Uniteds stopperkjempe Jones av banen med skade, og innbytter Lindelöfs marerittminutter fulgte.

Byttet to i pausen

Manchester United ville ha straffe da Ander Herrera gikk i bakken 37 minutter ut i kampen, men TV 2-ekspert Mark Clattenburg var i studio klar på at det var en utilsiktet kollisjon med Elias Kachunga.

Det måtte tas grep. I pausen byttet Mourinho inn Rashford og Mkhitaryan i håp om å snu kampen..

Det tok tid, men United fikk stadig bedre grep om kampen. Etter at Lössl hadde stoppet et godt forsøk fra Ander Herrera kom uttellingen for byttene. Et innlegg fra Romelu Lukaku fant Rashford, og innbytteren stanget inn reduseringen.

De røde djevlene hadde en kjempesjanse på overtid, men en heltemodig forsvarsjobb blokkerte Chris Smallings avslutning, og Manchester United måtte reise hjem med null poeng.