Giroud ordnet Arsenal-seier med praktscoring

Olivier Giroud satte inn den avgjørende scoringen med ryggen til mål.

Røde Stjerne - Arsenal 0-1

Se Olivier Girouds kunstmål for Arsenal i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Det så ut til å ende målløst i Arsenals Europaliga-møte med Røde Stjerne, og det var serberne som var nærmest med en heading i tverrliggeren i første omgang.

Men fem minutter før full tid brassesparket Olivier Giroud inn det avgjørende målet etter nydelige kombinasjoner med Theo Walcott og Jack Wilshere. Seieren gjør at Arsenal står med full pott etter tre kamper.

Med ti minutter igjen å spille ble Røde Stjerne redusert til ti spillere da Milan Rodic fikk rødt kort etter å ha brukt albuen i en duell med Francis Coquelin, og Arsenal utnyttet overtallet få minutter etter.

Arsenal topper gruppen med ni poeng, mens både Røde Stjerne og Bate Borisov ligger med fire poeng. FC Köln står med null poeng så langt.

Wilshere og Debuchy fra start
Arsenal-manager Arsène Wenger stilte som ventet reservepreget i bortemøtet med Røde Stjerne, der Jack Wilshere fikk en ny sjanse fra start i Europaligaen.

Mer oppsiktsvekkende var det at høyreback Mathieu Debuchy startet for første gang siden ligakampen mot Bournemouth i november 2016.

Det var en jevn åpning på kampen, men det var Arsenal som fikk den første målsjansen etter et kvarters spill. Jack Wilsheres frispark endte i klabb og babb innenfor Røde Stjernes 16-meter, og plutselig var ballen i beina på Theo Walcott på ti meter. Kantspilleren fikk ikke til en ordentlig avslutning og keeper Milan Borjan reddet med beinet.

Ti minutter senere fikk Røde Stjerne en enda større mulighet da Richmond Boakye headet et hjørnespark i tverrliggeren. Få minutter senere fikk Nemanja Radonjic en stor målsjanse, men Petr Cech reddet Arsenal.

Arsenal bedre etter pause
Arsenal var friskere i starten av andre omgang, og i det 50. spilleminutt slo Reiss Nelson tunnel på venstrebacken, før han kom til avslutning, men Borjan reddet.

Ti minutter før full tid fikk ble Røde Stjerne redusert til ti mann da Francis Coquelin gikk i bakken etter en hodeduell med Milan Rodic, som fikk rødt kort for å ha brukt albuen.

Arsenal utnyttet overtallet få minutter senere. Nydelige kombinasjoner mellom Theo Walcott, Jack Wilshere og Olivier Giroud endte med at sistnevnte saksesparket inn 1-0, som ble det avgjørende målet i Beograd.