Marerittstart og tabber ødela for Rosenborg

Rosenborg havnet under før det var spilt ett minutt i St. Petersburg, og tabber av André Hansen og Nicklas Bendtner gjorde kvelden enda tyngre.

Zenit - Rosenborg 3-1

Se sammendrag fra kampen i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Rosenborg stilte med fem mann i forsvar i Europaliga-oppgjøret i St. Petersburg, men det var ikke nok til å stoppe Zenits ledermål etter allerede et snaut minutt da Emiliano Rigoni headet inn et innlegg.

Trønderne fikk låne ballen mye i første omgang, men klarte ikke å utnytte et par brukbare sjanser. Det var et friskere Zenit-lag som kom på banen etter pause, og da viste klasseforskjellen seg. To nye mål av Rigoni etter tabber av André Hansen og Nicklas Bendtner, sørget for at det sto 3-0.

Innbytter Pål André Helland reduserte i sluttminuttene til 1-3.

– Forferdelig start, litt som mot Real Sociedad, men jeg er forsåvidt stolt og ydmyk over førsteomgangen vi spilte. Vi hadde som mål om å fremstå annerledes enn i Spania, og det syntes jeg vi gjorde. De skrudde opp minst ett hakk i andre omgang, og da hang vi ikke med, men førsteomgangen er vi fornøyd med, sier André Hansen til Max, og får støtte av RBKs målscorer.

– Jeg syntes egentlig det var et steg i riktig retning sammenlignet med bortekampen mot Real Sociedad. Vi fikk en helt forferdelig start, men jeg syntes vi tok tak i kampen og skapte et par sjanser, men en av dem må sitte. I andre omgang ble vi juniorer, sier Pål André Helland til Max.

Rosenborg er nummer tre i gruppen med tre poeng etter like mange kamper. Zenit St. Petersburg leder med full pott, mens Real Sociedad ligger på andreplass med seks poeng. Baskerne vant hele 6-0 over Vardar Skopje, som fortsatt står uten poeng så langt i Europaliga-gruppespillet.

58 sekunder på 1-0
Kåre Ingebrigtsen stilte med tre stoppere fra start i St. Petersburg. Jacob Rasmussen, Tore Reginiussen og Johan Lædre Bjørdal var alle i startoppstillingen, mens Jørgen Skjevik satt på benken.

Rosenborg fikk en grusom start på benken. Før det var spilt ett minutt hadde Emiliano Rigoni stanget innlegget fra Domenico Criscito inn bak André Hansen og Zenit St. Petersburg ledet 1-0.

Det tidligere ledermålet gjorde at Rosenborg fikk bruke ballen mye. I det 19. spilleminutt fikk Rosenborg sin første gode målsjanse, men Samuel Adegbenro fikk ikke samme fart på headingen som Rigoni.

Minuttet etter fikk Nicklas Bendtner et godt treff på halvvolley fra 16 meter, men Zenit-målvakt Andrei Lunev reddet. Like før pause kom Bendtner til en ny brukbar avslutning på volley, men skuddet gikk rett på Lunev.

Zenit tok over
Mens Rosenborg styrte mye spillet i første omgang, var Zenit like etter pause. Åtte minutter inn i omgangen kom Rigoni til en stor mulighet, men argentineren satte ballen like utenfor.

I det 57. spilleminutt var det Miha Mevlja som burde doblet ledelsen. Sloveneren møtte et hjørnespark på første stolpe, men en meget god redning av André Hansen hindret 0-2.

Rosenborg-keeperen var ikke like god og heldig midtveis i omgangen. Rigoni stakk bak ryggen på Jacob Rasmussen og lobbet over Hansen til 2-0. Avslutningen var imidlertid ikke høyere enn at Hansen burde plukket den.

Et kvarter før slutt slo Nickler Bendtner en fryktelig svak ball hjem mot eget forsvar. Rigoni takket, bukket, snappet ballen og satte iskaldt inn 3-0.

Innbytter Pål André Helland reduserte til 1-3 etter at han stakk i bakrom på en nydelig langpasning av Jacob Rasmussen.