Hazard reddet Chelsea fra pinlig kollaps

Chelsea ledet 2-0 mot Roma, men rotet det til og ble reddet av en heading fra Eden Hazard.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea-Roma 3-3

Se målene i sportsnyhetene øverst

Atlético Madrid klarte bare uavgjort borte mot Qarabag. Dermed kunne Chelsea og Roma rykke fra spanjolene med en seier.

Etter en effektiv Chelsea-start der de ledet 2-0, raknet det for engelskmennene. Roma kjempet seg til 3-2-ledelse etter to mål av spisskjempen Edin Dzeko. Til slutt reddet Eden Hazard poeng med et hodestøt.

Dette gjør at Chelsea og Roma leder guppe C med henholdsvis sju og fem poeng. Atlético har to og Qarabag ett.

– Det var et godt resultat for begge lag, men når du leder 2-0, skal du vinne kampen. Edin Dzeko er en fantastisk spiss, men vi leder gruppen. Nå må vi forsøke å vinne kampen i Roma. Det er ikke lett å slå tilbake etter to tap i ligaen, sa Hazard etter kampen ifølge BBC.

Luiz-scoring

Antonio Conte valgte en 3-5-2-formasjon fra start, som han hadde suksess med borte mot Atlético. David Luiz var dyttet opp på midtbanen i N'Golo Kanés skadefravær, og stjernespiss Alvaro Morata var friskmeldt etter lårskaden sin.

Selv om Roma hadde ballen mest, ordnet Luiz ledelse da han nærmest spilte vegg med Roma-midtstopper Juan og banket inn ledelse etter elleve minutter.

Radja Nainggolan burde utlignet, men ble hindret av en strålende redning av Thibaut Courtois i Chelseas mål på sitt harde skudd fra skrått hold.

Et balltap på midtbanen etter 37 minutter gjorde at Eden Hazard kunne storme fremover med ballen i beina. Han severte Morata, men spanjolens skudd traff en forsvarer. Hazard sto der ballen falt ned og ordnet 2-0.

Like etterpå imponerte Aleksander Kolarov da han spilte ballen på en side av Cesar Azpilicueta og løp selv forbi på den andre siden. Deretter skjøt han via Andreas Christensens fot og i mål. 2-1 til pause.

Dzeko-dobbel

I det 64. minuttet fikk storvokste Edin Dzeko banke inn 2-2 på volley etter en nydelig gjennombruddspasning.

Seks minutter senere fikk den 31 år gamle bosnieren stå umarkert og heade ballen i mål til 3-2-ledelse etter et frispark.

Gleden over snuoperasjonen varte bare i fem minutter. Da fant innbytter Pedro hodet til Hazard med et innlegg. Belgieren styrte ballen i det lengste hjørnet og kunne juble for utligning til 3-3.

Selv om Roma kunne ha vunnet kampen uten at det ville vært ufortjent på noen måte, må de nok si seg fornøyd med ett poeng på bortebane.

For Chelsea er det derimot urovekkende at de klarer å rote bort en tomålsledelse. Her trengs det mer av Antonio Contes oppskrift med hardt arbeid på treningsfeltet for å forbedre seg.