Etter fem år som landslagssjef, sa Kristiansen opp i bakkant av VM i Bergen. 31. oktober avslutter han sitt arbeidsforhold i Norges Cykleforbund, og blir sportsdirektør i Uno-X Hydrogen Development Team.

Hans jobb har i hovedsak handlet om å følge opp U 23-landslaget gjennom sykkelsesongen - og være sjef for menn elite i mesterskap.

Legger ned stillingen?

På grunn av anstrengt økonomi etter VM i Bergen diskuteres det nå om forbundet skal legge ned denne heltidsstillingen.

I stedet vurderer man å omorganisere seg internt i den sportslige ledelsen i sykkelforbundet. Én løsning kan være at sportssjef Hans Falk og juniorlandslagstrener Kai Lexberg tar et sterkere grep rundt U 23-landslaget, mens man vil hente inn en utenfra til å lede proffer som Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen i mesterskap.

Stig Kristiansens avskjed kan dermed bli et «på gjensyn» i stedet for et «farvel».

– Jeg har sagt til forbundet at jeg er villig til å lede menn elite i mesterskap som EM, VM og OL. Dette er noe jeg har en åpning for i kontrakten med Uno-X. Og det er slik over halvparten av de andre landslagene driftes ute i sykkelverden, forteller Kristiansen til TV 2.

– Tror du at du blir spurt?

– Det har jeg ikke gjort meg opp noen formening om. Jeg ville imidlertid tatt det som en tillitserklæring hvis de gjorde det, sier mannen som avsluttet sine suksessrike år som landslagssjef med gull i EM og sølv i VM.

– Ingen habilitetsproblem

Slik TV 2 forstår det, går det mot en løsning der Kristiansen har jobben som landslagssjef for menn elite ved siden av jobben som sportsdirektør i Uno X-laget.

– Det er ennå ikke bestemt hvordan vi skal organisere oss. Men det er veldig trolig at vi kommer til å ha med Stig i mesterskap som EM og VM rundt menn elite, forteller Hans Falk, sportssjef i NCF.

– Utøverne har et forhold til ham og han kjenner dem veldig godt, utdyper han.

I Uno-X skal Stig Kristiansen være sportsdirektør for mange av de mest lovende og spennende rytterne i Norge. Dette er en jobb som vil bety rundt 100 reisedager i året, men han mener at det skal la seg gjøre å kombinere med oppgaven som landslagssjef for menn elite.

– Ser du at det kan oppstå noen habilitetskonflikter?

– Det er få World Tour-ryttere i Uno X, så dette kommer i så fall til å gå bra.