Øverst: Se taklingen som sendte Lillehammers Emil Nyhus på sykehus.

Etter 1-5-tapet hjemme mot Lillehammer ble det onsdag innkalt til krisemøte mellom den sportslige ledelsen og hovedaksjonærene i Stavanger Oilers.

Det tidligere så suverene laget er nå hele 15 poeng bak serieleder Asker.

Sportslig leder Pål Haukali Higson varsler overfor TV 2 at sesongens svake resultater vil få konsekvenser, men vil ikke utdype hvilke.

– Dette er den vanskeligste perioden vi har hatt på veldig mange år. Det vi presterer har ikke vært godt nok, sier han til TV 2.

– Vi har bestemt oss for å gjøre noen konkrete grep når det gjelder situasjonen.

– Hva vil det si?

– Vi må gjøre noe, men hva konsekvensene vil få for enkeltpersoner vil vi komme tilbake til, sier Higson og avkrefter samtidig et trenerbytte:

– Pål Gulbrandsen sitter helt trygt.

– Noen kommer til å måtte gå

TV 2s hockey-ekspert Erik Follestad tror den dårlige sesongstarten vil gå ut over Oilers mange utenlandsimporter.

– De har ikke gode nok spillere. De har hatt det beste laget alle sesongene de har vunnet, og da er det lettere å vinne. I år har de bommet på utlendingene. Det er dårlige spillere som ikke hever nivået på laget. I tillegg har de udisiplinerte spillere med dårlige holdninger, sier han til TV 2 Nyhetskanalen.

– Dette kommer sannsynligvis til å endres på i løpet av den neste uken eller de nærmeste dagene. Noen av spillerne kommer til å måtte gå. Pål og hans trenerteam har nok full tillit fra eierne. Det er en del utlendinger som tar noen av de utlendingskvotene som får marsjordre, varsler Follestad.

– Hvem kan de hente inn?

– Det er jo problemet. Skal du sparke fire spillere, må du også hente fire spillere. Det er vanskelig å finne fire spillere som er ledig på markedet, for det er ofte en grunn til at de er ledig. Det er en kinkig situasjon for Stavanger, sier Follestad til TV 2.

Rokseth legger seg flat

Til tross for det stygge hjemmetapet var det taklingen fra Oilers Daniel Bøen Rokseth på Lillehammers unggutt Emil Nyhus som stjal overskriftene. Nyhus ble liggende urørlig på isen etter en brutal takling.

Se taklingen i videovinduet øverst.

Onsdag kunne Lillehammer ishockeyklubb bekrefte til TV 2 at Nyhus er utskrevet fra sykehus og på vei hjem til Lillehammer. 20-åringen fikk påvist en kraftig hjernerystelse og måtte sy flere sting rundt nesen, men har det etter forholdene bra.

Dagen etter taklingen, legger Rokseth seg flat.

– Først og fremst var det en veldig uheldig takling. Det er aldri vår intensjon å skade hverandre, og det er ikke noe hyggelig å se at folk blir skadet. Sånn sett er det en veldig uheldig situasjon å være i, både for meg og Emil, selvfølgelig, sier Oilers-spilleren til TV 2.

– Det er veldig synd å se at han blir skadet i den situasjonen. Jeg legger meg veldig flat for den taklingen. Emil er en veldig fin fyr, og jeg snakket med ham etterpå og hørte at det gikk bra.

Follestad er ikke imponert over Rokseths opptreden på isen.

– Den er ikke pen den taklingen. Han kommer inn med for høy fart, og treffpunktet er midt i hodet samtidig som han letter fra isen. Den er veldig, veldig stygg.

– Hvilken straff bør han få?

– Det er vanskelig å si for meg, for jeg sitter ikke i domsutvalget. De har vært litt på ville veier tidligere i år, og han bør nok få ganske mange matcher for taklingen. Det må settes en standard, for vi kan ikke ha det slik i norsk hockey. Skader du spillere, hopper inn og takler i hodehøyde, må du bli utestengt. Da vil det kanskje sitte i bakhodet på spillere at slik gjør vi ikke, sier TV 2s hockey-ekspert.