Elverum med ny kjempeskalp i mesterligaen

Elverums førstekeeper Morten Nergaard måtte gi seg med skade tidlig, men lagkameratene hans sto opp og vant 29-28 mot topplaget Velenje i mesterligaen søndag.

STORMER VIDERE: Elverum håndball. Foto: Ruud, Vidar

De norske mesterne tok dermed sin tredje strake seier i mesterligaen gruppespill, og etter at Bjarte Myrhols Skjern gikk på en smell mot sveitsiske Kadetten Schaffhausen torsdag, er Elverum et av fire lag med 6 poeng i gruppe C.

Elverums førstekeeper og kaptein, Morten Nergaard, slet med ryggen i opptakten til søndagens hjemmekamp, men valgte å prøve seg. Velenje tok imidlertid ledelsen 2-0, og Nergaard merket fort at ryggen ikke holdt, og byttet med Vegard Bakken Øien.

I stedet for at bortelaget seilte ifra, reiste Elverum seg. Raskt var det snudd til 4-3.

Holdt ut
Midtback Magnus Fredriksen økte til 11-8 etter 18 minutters spill, og til pause ledet Elverum fortsatt med tre mål.

– Kan det bli en ny fantastisk kveld i Terningen Arena? spurte Viasat-kommentator Daniel Høglund.

Nikolaj Mehl økte ledelsen til fire i mål i starten av andre omgang, men bortelaget bedret seg utover i omgangen og var ett mål bak i det lagene gikk inn i kampens siste ti minutter.

Kan bli historiske
Det var imidlertid Elverum som viste seg som det beste laget. Slovenske Tine Poklar tok skuddansvar mot gamle kjente, mens Bakken Øien stengte buret.

Elverum vant til slutt 29-28.

– Det er nok en fantastisk prestasjon fra Elverum. Jeg har aldri sett en større mulighet til å ta en av plassene som gir avansement, sa Høglund.

Nå har Elverum for alvor en mulighet til å kapre en plass som gir direkte avansement til sluttspillet.

– Det vil ikke overraske meg om Elverum tar en av de plassene, sa Viasat-ekspert Gunnar Pettersen.

Ikke på 17 år har et norsk herrelag tatt seg videre fra gruppespillet i mesterligaen i håndball.