Arsenal rotet bort seieren i overtidsdrama mot Watford

Arsenal ledet 1-0, men tapte kampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Watford – Arsenal 2-1:

Etter at Chelsea, Manchester United og Liverpool hadde avgitt poeng tidligere på dagen, hadde Arsenal en gylden mulighet til å plukke poeng på rivalene.

Se sammendrag av overtidsdramaet i vinduet øverst!

Slik gikk det imidlertid ikke. Etter et voldsomt press i sluttminuttene, sørget Tom Cleverley for Watford-seier med scoring på overtid.

Arsene Wenger slaktet Neil Swarbrick etter Watford fikk straffe da Richarlison gikk ned i feltet.

– Det var en skandaløs avgjørelse, og der lite vi kan gjøre med det, sa Wenger etter kamp ifølge BBC.

Omdiskutert straffe

Nå er det Watford som innehar den viktige 4. plassen i Premier League – to poeng foran Arsenal, Chelsea og Liverpool, og to poeng bak Tottenham.

The Gunners hadde imidlertid seieren i lommen, og spilte seg alene gjennom på stillingen 1-0 to ganger. Watfords keeper Heurelho Gomes reddet begge, og like etter skaffet Richarlison straffe da han gikk i ballen etter en dytt fra Bellerin.

Troy Deeney sendte Petr Cech feil vei, men TV 2s panel tok Wengers parti.

– Han faller teatralsk, og det er altfor lite kontakt til å dømme straffe, var Brede Hangelands knallharde dom etter kamp.

– Det er på ingen måte et klart straffespark! Det er hvert fall helt sikkert, sa TV 2s kommentator Simen Stamsø Møller underveis i kampen.

Hjemmelaget får skryt

– Watford har vist en vanvittig moral, skrøt TV 2s kommentator Simen Stamsø Møller da Tom Cleverley satte inn 2-1 på overtid.

– Det er et bittert tap for Arsenal, men for Watford er dette en av de store kveldene. Dette kommer de til å snakke om i mange år fremover, sa TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt etter kampen.

Matchvinneren hyllet laginnsatsen etter kamp.

– Manageren ba oss om å ha tro på seier i pausen, og det var nettopp det vi gjorde. Troy (Deeney) kom inn og endret kampbildet. Vi har noe på gang her, og går til Chelsea-kampen med stor selvtillit, sa Cleverley etter kamp, ifølge BBC.

Mertesacker åpnet kampen

Det skjedde fint lite den første halvtimen i London-derbyet på VIcarage Road. Watford hadde kampens eneste sjanse, men Doucourés innlegg var så hardt at Pereyra ikke klarte å reagere like foran Arsenals mål.

– Dette skriker at Arsenal trenger en med Mesut Özils ferdigheter rundt 16-meteren, sa TV 2s kommentator Simen Stamsø Møller da en Elneny-pasning ble registrert som kampens første skudd på mål.

Like etter fikk Arsenal det de trengte – en corner. Granit Xhaka svingte den inn, og to meter lange Per Mertesacker banket Tom Cleverley (!) i duellen.

– Det er en monsterheading fra Per Mertesacker. Forrige mål kom i desember 2013. Han er tilbake! Gode, gamle Per. Hvem så denne komme? I det som lenge var en låst fotballkamp, hadde Arsenal en løsning – Per Mertesacker, kommenterte Stamsø Møller.

– Jeg synes det er feil av Watford å sonemarkere. Tom Cleverley skal ikke være i den duellen, konstaterte TV 2s fotballekspert Brede Hangeland i pausen av kampen.

Med målet fikk Arsenal vitamininnsprøytningen de trengte. Både Xhaka og Bellerin fikk gode muligheter til å øke ledelsen, men The Gunners gikk til pause med 1-0-ledelse.

Özil misbrukte gigasjanse

Etter pausepraten så det ut som Arsenal hadde glemt hvordan de skulle skape sjanser igjen. De klarte ikke å komme til avslutninger, og det var heller Richarlison som fikk omgangens første sjanse. Brasilianeren skrudde imidlertid skuddet utenfor.

Like etter skuslet Lacazette bort en kontringsmulighet, og TV 2s kommentator var lite imponert.

– Det spørs om han spiller så veldig mye lenger om han fortsetter på denne måten, sa han.

Det var imidlertid en skadet Danny Welbeck som måtte vike da Arsene Wenger bestemte seg for å sette innpå Mesut Özil. Med den elegante tyskeren på banen gikk det bare tre minutter før Arsenal spilte seg frem til en gigantsjanse.

Özil spilte på utsøkt vis Iwobi alene med keeper, men Gomes i Watford-buret reddet mesterlig. Deretter var det Iwobi som sendte Özil alene gjennom, men heller ikke tyskeren klarte å score alene med Gomes.

– Det burde ha stått 2-0 nå, konstaterte Stamsø Møller.

I det påfølgende angrepet gikk Richarlison, som var svært aktiv på Watfords venstreside, i backen etter en dytt fra Bellerin. Dommer Neil Swarbrick blåste for straffe, og Troy Deeney sendte Petr Cech feil vei.

– Den mest populære av alle i gult – Troy Deeney. Det der må smake så utrolig godt for ham, som før dette har gått 13 Premier League-kamper uten mål. Hans lengste måltørke på seks år er over, sa Stamsø Møller.

– Det er på ingen måter et klart straffespark, det er hvert fall sikkert, la han til da han så reprisene.

I kampens sluttminutter var det hjemmelaget som stod høyest i banen. Presset holdt på å gi belønning da Capoue fikk ballen like utenfor 16-meteren, som skjøt via Mertesacker og i stolpen.

På overtid fikk de endelig betalt for strevet. Etter en enorm sjanse falt ballen til slutt i beina til Tom Cleverley, som dundret ballen sikkert i nettaket og avgjorde kampen.

Lagoppstillinger

Watford (3-4-3): Gomes; Mariappa (Carillo), Kabasele, Britos; Femenia, Cleverley, Doucouré, Holebas; Pereyra (Capoue), Gray (Deeney), Richarlison

Arsenal (3-4-3): Cech; Koscielny (Holding), Mertesacker, Monreal; Bellerin, Xhaka, Elneny, Kolasniac; Iwobi, Lacazette (Giroud), Welbeck (Özil)