Sulland dominerte da Vipers utklasset storlag

Buducnost har vært i semifinalen av mesterligaen de fire siste årene. Lørdag kom de til kort mot Vipers som tok sin første seier i mesterligaen med 29-19.

Vipers Kristiansand kom ned på jorda sist uke etter det som så langt har vært et eventyr av en sesong. Det første møtet med mesterligaen borte mot Metz sist lørdag ble brutalt, og Tertnes påførte dessuten seriefavorittene deres første nederlag i serien onsdag.

Se høydepunkter i Sportsnyhetene øverst!

Da Kristiansand for første gang inviterte til mesterligafest var det et revansjelysten Vipers-lag på parketten.

Lunde en bauta i mål
Fire minutter gikk uten scoringer, men da Emilie Hegh Arntzen satte inn 1-0 var tonen satt. Hjemmelagets spillere styrte kampen fra start, var sterke defensive og det offensive fungerte mye bedre enn mot Metz.

Gang på gang fant Arntzen landslagskollega Kari Brattset på streken, Katrine Lunde stengte buret, mens Linn Jørum Sulland viste hvorfor hun har vært en av verdens sterkeste skyttere på sitt beste.

– Smått fantastisk. Den beste prestasjonen så langt, kommenterte ekspertkommentator Gunnar Pettersen på Viasat 4 da venstrehendte Sulland fra feil side skrudde ballen inn i motsatt hjørne.

Montenegrinske Buducnost har to titler i mesterligaen. Laget har vært i semifinalen de fire siste årene, men hadde ingenting å stille opp med i Aquarama.

Laget har mistet flere stjernespillere, men prestasjonen er uansett sterk for det ferske mesterligalaget fra Norge.

Målforskjell kan avgjøre
Kampen ble avgjort fra start av i andre omgang. Vipers scoret fire mål på rappen, mens Buducnost ikke fikk mål før åtte minutt var gått.

Derfra gikk det en vei. Sulland, Arntzen og Lunde fortsatte storspillet og Vipers utklasset til slutt Buducnost med god hjelp fra publikum.

Trener Kenneth Gabrielsen formante i timeout at målforskjell kan bli viktig i kampen om avansement og Vipers ga seg ikke før det sto 29-19.

Vipers har nå like mange poeng som Buducnost, som vant den første kampen mot tyske Bietigheim.