KNELER: Keeper Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred (nr. 4 fra venstre) i forkant av lørdagens kamp.
KNELER: Keeper Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred (nr. 4 fra venstre) i forkant av lørdagens kamp. Foto: Annegret Hilse

Skjelbred og Jarstein gikk ned på kne mot Trump

Per Ciljan Skjelbred og Rune Almenning Jarstein var blant Hertha Berlin-spillerne som gikk på kne for å vise støtte til NFL-spillere lørdag.

Spillere og trenere i Hertha Berlin gikk ned på kne for å vise støtte til «en fri og åpensinnet verden» før kampen mot Schalke lørdag.

Det skriver de selv på sin Twitter-konto.

De legger også til at Hertha Berlin støtter opp om tolenranse og ansvar, før de skriver #TakeAKnee.

Gesten er ment som en støtte til NFL-spillere som har gjort det samme i USA.

Med på protesten var nordmennene Per Ciljan Skjelbred og Rune Almenning Jarstein, som begge startet i lørdagens kamp.

Trump ikke begeistret

I september gikk Donald Trump kraftig ut mot NFL-spillere som knelte i forkant av kamper, mens nasjonalsangen ble spilt.

Etter Trumps syn viste ikke spillerne nødvendig respekt for det amerikanske flagget ved å gjøre dette, og han gikk ut og oppfordret klubbene til å sparke spillerne som gjennomførte protesten.

Mot diskriminering

Det hele startet under en oppkjøringskamp til forrige sesong, der den daværende San Francisco 49ers-profilen Colin Kaepernick å gå ned på ett kne under nasjonalsangen.

Det fortsatte gjennom hele 2016-sesongen. Bakgrunnen var særlig politiets behandling av minoriteter. Siden har flere spillere i National Football League (NFL), øverste nivå i amerikansk fotball, valgt å følge eksempelet til den nå klubbløse quarterbacken.

Kampen endte for øvrig med et sviende 0-2-tap for de to norske guttene.