Nådeløse Rosenborg sendte Tromsø nærmere nedrykk

Nå skal det mye til for at seriegullet ikke havner i Trondheim.

Tromsø – Rosenborg 0-3:

– Med seier kunne ha Tromsø virkelig satt press på lagene rundt seg på tabellen, men nå er det heller Aalesund som kan få en luke dersom de slår Vålerenga, oppsummerer TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Se høydepunkter i Sportsnyhetene øverst!

Seieren betyr at Rosenborg har tolv poeng ned til 2. plass før Sarpsborg og Molde har spilt mot henholdsvis Stabæk og Brann på hjemmebane. Med bare fem kamper igjen å spille skal det mye til for at seriegullet ikke havner i Trondheim.

For Tromsø betyr det at de fortsatt innehar 15. plassen i Eliteserien, og kommer til å følge nøye med på søndagens resultater mellom Vålerenga – Aalesund og Lillestrøm – Sogndal.

Kampen var imidlertid mye jevnere enn hva resultatet tilsa, men det var Rosenborgs kvalitet foran mål som avgjorde den til serielederens fordel.

– Denne kampen viser forskjellen på topp og bunn. Tromsø hadde sine sjanser og kampen var relativt jevn, men foran mål var det klasseforskjell på lagene, mener TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Rosenborg møter Zenit og Brann den neste uken, men det var ikke noen tegn til at de sparte på kruttet. En meget solid og proff gjennomkjøring selv om de allerede har sikret seg gullet. Bendtner, Adegbenro og Helland kommer alle på scoringslisten, og Rosenborg har nå spillere over hele banen som er i god form. Det trengs før en knalltøff kamp i Russland på torsdag, sier Mathisen.

Kåre Ingebrigtsen var imidlertid ikke helt fornøyd.

– Vi må heve oss til torsdag. Vi gir fra oss ballen for ofte i ugunstige posisjoner, noe vi kommer til å bli straffet for mot Zenit. Tromsø var gode i dag, og dem skal en del lag få trøbbel med, sa Ingebrigtsen til MAX etter kampen.

Tidlig scoring og trener sendt på tribunen

Tromsø prøvde seg i åpningsminuttene med et farlig innlegg mot tidligere Rosenborg-spiller Bakenga, men rotet det til i eget forsvar allerede etter fem minutter.

Et ufarlig innlegg fra Helland dalte ned i beina til Ødegaard. Han klarte ikke å klarere, og ballen havnet heller hos Adegbenro som ikke kunne gjøre noe annet enn å score fra fire meter.

Tromsø var naturligvis interesserte i å presse etter å ha havnet tidlig under. 23 minutter ut i kampen kom hjemmelaget så nært man kan en utligning. Åsen ble spilt fri i boksen, og skjøt fra skrått hold i tverrligger og så i stolpen (!). Tromsø-spillerne skrek febrilsk etter dommeren og mente at ballen hadde vært inne, men reprisene viste at ballen aldri var over linjen.

Også Tromsø-trener Simo Valakari protesterte mot avgjørelsen, noe han ble sendt på tribunen for.

– TV-bildene viser at ballen ikke er inne. Det er godt dømt av Tore Hansen og hans team, konstaterer Mathisen.

Etter Åsen-treffet økte temperaturen i kampen betraktelig. Bendtner klarte ikke å stokke beina da et hardt innlegg traff ham tre meter fra mål, og Åsen ropte etter straffe da han ble dratt ned i feltet i det påfølgende angrepet. Bare minuttet senere ropte Bendtner etter straffe for en Norbye-hands, men dommeren vinket spillet videre.

– Vi spiller bra, men vi kommer til sjanser. Det er mye dømming imot oss her, oppsummerte Tromsø-spiller Mushaga Bakenga i pausen til MAXs reporter.

– Det er jeg faktisk ikke enig i. Jeg mener dommeren har gjort en god jobb, kontret ekspertkommentator Kjetil Rekdal like etter.

Rosenborg var nådeløse

Det var Rosenborg som fikk 2. omgangs første sjanse. Nicklas Bendtner ble felt rundt 20 meter fra mål etter fine finter, men Helland plasserte frisparket utenfor.

Rosenborg opprettholdt presset, og et flott innlegg fra Anders Trondsen fant Bendtner inne i feltet da det raknet fullstendig for hjemmelagets forsvar. Dansken kunne enkelt sette inn 2-0.

Tromsø la seg ikke bakpå av den grunn, og prøvde seg nok en gang ved Bakenga og Åsen. Duoen brente imidlertid en eventyrlig dobbelsjanse, og ble straffet minutter senere da Trondsen fant Helland med en utsøkt stikker.

Rosenborg-profilen gjorde ingen feil alene med keeper, og med 3-0-ledelse ble det for langt opp for nedrykkstruede Tromsø.

– Litt typisk Rosenborg på sitt beste. Litt marginer med seg og leder kampen, også viser de klasse. Samtidig er lagmoralen til Tromsø imponerende. De gir seg ikke selv om de ligger under, oppsummerte MAXs ekspertkommentator Kjetil Rekdal.

Hjemmelaget prøvde febrilsk å redusere, men klarte ikke å omsette noen av sjansene. Dermed endte det 3-0 til Rosenborg på Alfheim.

Lagoppstilling Tromsø (3-4-3): Kongshavn; Ødegaard, Wangberg, Jenssen; Norbye, Pedersen, Antonsen, Nilsen; Bakenga, Olsen, Åsen

Lagoppstilling Rosenborg (4-3-3): Hansen; Hedenstad, Reginiussen, Rasmussen, Meling; Jensen, Lundemo, Trondsen; Helland, Bendtner, Adegbenro