Håver inn millioner – nå jaktes Casper (18) på av utstyrsgiganter

Målsettingen om topp 100 gikk fløyten for Casper Ruud, men året har likevel vært en suksess. Nå sikler utstyrsgigantene på tennistalentet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han klatret fra nummer 1146 til nummer 108 på verdensrankingen på 18 måneder.

Målet om en topp hundre-plassering var innen rekkevidde for tennisfenomenet fra Snarøya. Men i stedet ble det stang ut, motgang og en aldri så liten nedtur for 18-åringen.

— Det har vært en nedtur at jeg ikke klarte det. Det var nok det at jeg startet året så bra som gjorde at jeg bare ble… ikke for grådig, men jeg ville kanskje nå topp 100 litt for mye. Det var mange jevne kamper som gikk feil vei, og det har vært litt knekkende, innrømmer en åpenhjertig Casper Ruud.

Millionbutikk

Totalt sett har året uansett vært en braksuksess for tennistalentet. Det har han også fått merke på lommeboka; over to millioner kroner har blitt spilt inn i premiepenger. Nå er det ikke lenger han som får ukepenger av pappa Christian.

– Det er vel kanskje jeg som gir ham ukelønn nå. Den trenden har jeg snudd! Men han gjør seg absolutt fortjent til en liten del av kaka, sier en lattermild Ruud.

TV 2 vet også at flere utstyrsgiganter har fått øynene opp for Ruud etter bykset på verdensrankingen. Og om Ruud i løpet av 2018 klatrer inn blant verdens hundre beste spillere, kan en slik avtale bli svært lukrativ. Team Casper Ruuds årsbudsjett er i millionstørrelsen, og vokser parallelt med 18-åringens prestasjoner.

Vanskelige valg
I jakten på verdenstoppen har Ruud måttet ta flere tøffe avgjørelser.

– Det var et vanskelig valg å slutte på skolen. Jeg følte jeg var såpass god i tennis at jeg måtte velge å droppe siste året på videregående. Det har gått så bra jeg hadde håpet på siden jeg tok valget, så jeg kan ikke si at det har vært et dårlig valg. Men det var absolutt et vanskelig valg.

Vanskelig er det også å være 250 døgn på reisefot i året – spesielt når resultatene uteblir.

– Jeg er jo ingen maskin selv om jeg driver med en profesjonell idrett, så selvfølgelig kjenner jeg på savn innimellom.

– Man blir jo vant til å være alene, men til tider er det tøft å konkurrere og jobbe ræva av meg, mens jeg ser kompisene lever livet på den franske rivieraen og kjører jetski og har det kult. Da tenker jeg «fader, det hadde vært kult å være der».

– Men det er nok verdt det om jeg bryter gjennom og blir skikkelig god. Jeg får sikkert nok tid til å gjøre sånne ting etter tenniskarrieren, sier Ruud, som i november skal spille showkamper i Norge.

Sesongavslutning

Nå, etter noen uker hjemme i Norge, settes kursen videre mot Stockholm. Deretter reiser han til turneringsspill i Sør-Amerika.

— Det er lett å si at jeg skal gå til en semifinale og vinne en turnering, men man kan ikke bestille gode resultater. Sesongen er snart over, men jeg håper jeg kan spille gode matcher og få en liten opptur på slutten av sesongen. Det hadde vært deilig, avslutter han.