Vålerenga slo Haugesund og fikk et pusterom i bunnstriden

Vålerenga sprudlet mot Haugesund.

Vålerenga – Haugesund 3-0:

Vålerenga fikk seg et skikkelig pusterom i bunnstriden etter å ha slått FK Haugesund 3-0 i torsdagens oppgjør i Eliteserien.

Herman Stengel og Henrik Kjelsrud Johansen scoret målene for Vålerenga før hvilen, før Simen Juklerød lekkert sørget for 3-0-seier med sin scoring seks minutter før kampslutt.

Se høydepunkter fra kampen i Sportsnyhetene øverst!

Det var Vålerengas andre seier på eget gress på rad.

– Seieren betyr bare at det er en liten luke bak oss, men den gir oss selvtillit på veien i sesongavslutningen. Vi er i bunnstriden enda, og er ikke langt unna de lagene som ligger bak oss. Nå må vi bare fortsette å ta tre poeng fremover. Vi har vunnet våre to siste hjemmekamper, og vi får bare håpe at det fortsetter på denne måten, sa Vålerengas Christian Grindheim til TV 2 Sporten etter kampslutt.

Trener Ronny Deila mente Vålerenga leverte opp mot årsbeste mot Haugesund.

– Det var en positiv dag. Jeg er stolt over det gutta har fått til etter å ha vært i en tøff situasjon. Vi leverte kanskje årsbeste. Seieren betyr at vi har fått en liten luke til bunnlagene under oss. Så får vi en viktig matchball på søndag, hvor vi skal prøve å gjenskape det vi viste mot Haugesund, sa Deila til TV 2 Sporten.

Nederlaget sørget for at FK Haugesund sakker akterut i jakten på bronsemedaljene i Elitserien.

Allerede søndag skal begge lagene i aksjon igjen. Vålerenga møter Aalesunds, mens FK Haugesund tar i mot Sandefjord.

Stengel straffet Vålerenga
De første 25 minuttene av oppgjøret ble svært sjanserikt, og i det 26 minutt fikk Vålerenga straffespark etter at Christian Grindheim ble revet overende innenfor 16-meteren.

Herman Stengel tok straffesparket og sendte Vålerenga sikkert i ledelsen.

I det 33. minutt doblet Vålerenga ledelsen.

Henrik Kjelsrud Johansen kom seg fri inn fra kanten og stanget inn 2-0-ledelse fra kloss hold. Det resultatet stod seg til pause.

Etter pause fortsatte Vålerenga å skape en rekke store sjanser. Men Oslo-klubben var sørgelig ineffektive foran mål, samtidig som FK Haugesund forsvarte seg godt.

Seks minutter før slutt fikk de omsider ballen i mål nok en gang. Simen Juklerød driblet seg fri på kanten, rundet to menn og plasserte ballen iskaldt og vakkert i lengste hjørnet.

Dermed endte kampen med en solid 3-0-seier til Vålerenga. Det er forøvrig første gang på nesten tre måneder at Vålerenga vant en kamp med tre mål.

Utsatt kamp
Oppgjøret mellom Vålerenga og Haugesund skulle egentlig vært spilt i den 16. runden av årets utgave av Eliteserien.

FK Haugesund ønsket imidlertid å flytte kampen på grunn av sin deltakelse i Europa League-kvalifiseringen, noe Vålerenga gikk med på. Derfor ble kampen spilt torsdag 12. oktober.

Slik startet lagene:

Vålerenga (4-2-3-1): Kwarasey - Lundström, Tollås, Jääger, Näsberg - Lekven, Grindheim - Stengel, Ejuke, Juklerød - Kjelsrud Johansen.

Haugesund (4-4-1-1): Bråtveit - Haraldseid, Knudsen, Skjerve, Stølås - Tronstad, Mæland, Leite, Andreassen - Serafin - Abdi.

Lik TV 2 Sporten på Facebook