I AKSJON PÅ LANDSLAGET: 12 år gamle Youssoufa Moukoko i aksjon for Tysklands U16-landslag 11. september i høst.
I AKSJON PÅ LANDSLAGET: 12 år gamle Youssoufa Moukoko i aksjon for Tysklands U16-landslag 11. september i høst. Foto: Wildbild

12-åring toppscorer for Dortmunds U17-lag: – Det er ingen tvil om alderen!

Han er bare 12 år gammel, men spiller fast på Borussia Dortmunds U17-lag. Trener Lars Ricken avviser at klubben har jukset med Youssoufa Moukokos alder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

12 år gamle Youssoufa Moukoko er toppscorer med utrolige 17 mål på sju kamper for Borussia Dortmunds U17-mannskap.

Han er også tatt ut på Tysklands U16-landslag – selv om han er fire år yngre en sine lagkamerater og motspillere. I september scoret 12-åringen begge målene da Tysklands G16-landslag i fotball slo Østerrike 2-1.

Den siste tiden har imidlertid både media og fans satt spørsmålstegn ved om den kraftige og høye angriperen virkelig bare er 12 år gammel.

Youssoufa Moukoko er født i Kamerun, men kom til Tyskland i 2014 sammen med sin far Joseph.

– Rett etter fødselen fikk jeg ham registrert ved Tysklands ambassade i Yaoundé, og han har tysk fødselsattest, sa faren til tyske medier tidligere denne måneden.

Slår tilbake mot spekulasjonene
Den tidligere Borussia Dortmund-spilleren Lars Ricken, som nå er sjef for klubbens fotballakademi, har fått nok av spekulasjonene rundt fotballtalentets virkelige alder.

12 ELLER 17? I Tyskland skaper alderen til Youssoufa Moukoko debatt og spekulasjoner.
12 ELLER 17? I Tyskland skaper alderen til Youssoufa Moukoko debatt og spekulasjoner. Foto: Wildbild

– Han er 12 år gammel. Det er rett og slett fakta. Det er ingen tvil, slår Lars Ricken fast, ifølge tyske Rheinische Post.

Ricken ser ingen problemer med at en 12-åring til daglig spiller på et lag med spillere som er fem år eldre.

– Han spiller på vårt U17-lag fordi vi mener det er der han spillemessig hører hjemme, konstaterer Lars Ricken.

Han legger til at klubben sitter på papirer på at Youssoufa Moukoko er født 20. november 2004, og at han dermed snart blir 13 år. Med sine utrolige 17 mål på bare sju kamper er 12-åringen smått sensasjonelt toppscorer for Borussia Dortmunds U17-lag.

Men Lars Rickens uttalelser om Moukokos alder kommer garantert ikke til å stoppe spekulasjonene om hvor gammel stjerneskuddet egentlig er.

Dortmunds U23-trener: – Vanskelig å si presist!
Til og med innad i Dortmund har flere sentrale personer vondt for å tro at Moukoko bare er 12 år gammel.

Nylig stilte sportssjefen for Borussia Dortmunds U23-lag, Ingo Preuss, spørsmål ved om hvor gammel Youssoufa Moukoko virkelig er.

– Akkurat når det gjelder Youssoufa, så synes jeg at det er vanskelig å slå fast presist hvor gammel han er, men at noen bare har gjettet seg frem til en fødselsdato. Kanskje er han to år eldre. Men han er med sikkerhet ikke 17 år, sa Ingo Preuss – altså stikk i strid med det kollega Ricken uttaler.

Tysklands fotballforbund stoler på at Moukokos papirer er i orden.

– Vi har hatt flere intense samtaler med de ansvarlige i Borussia Dortmund, og vi stoler på deres overbevisning om at dokumentene viser spillerens virkelige alder, heter det i en uttalelse fra forbundet.

En ting er imidlertid sikkert: Ingen kan ta fra Youssoufa Moukoko at han er et enormt stort fotballtalent, som fotballverden garantert kommer til å høre mer om i de kommende årene.