Her ryker korsbåndet til stortalentet (22) for andre gang

– Det skjærer langt inn i hjerterota.

Molde-profilen Anniken Obaidli (22) pådro seg en ny korsbåndskade i søndagens kamp mot Storhamar. Det bekrefter Molde HK i en pressemelding sitert av rbnett.no.

Obaidli har nylig kommet tilbake etter at korsbåndet hennes røk i april i fjor.

– Det er med stor beklagelse at vi må meddele at Anniken Obaidli har pådratt seg en ny kneskade. Den medisinske undersøkelsen etter søndagens eliteseriekamp mot Storhamar har bekreftet at det samme korsbåndet som tidligere er operert, er skadet igjen, skriver Molde HK i pressemeldingen.

Vil tilbake
– Dette er naturligvis en enorm skuffelse for Anniken siden hun i sommer var tilbake på banen etter lang og grundig opptrening på 14 måneder. Den nye skaden er så omfattende at hun nå må gjennomgå ny operasjon, med påfølgende opptrening, heter det videre.

Til tross for at hun har pådratt seg sin andre karrieretruende skade på kort tid, er Obaidli fast bestemt på at hun skal tilbake på banen.

– Jeg er fast bestemt på å komme tilbake på håndballbanen så snart jeg blir klarert for spill. Nå skal jeg heie på alle de gode «håndballjentan» vi har på laget, sier Obaidli i pressemeldingen.

– Skjærer langt inn i hjerterota
Obaidli var med i landslagsdiskusjonen før hun pådro seg sin første korsbåndskade. Nå står hun overfor et nytt skademareritt, og TV 2-ekspert Bent Svele føler med Molde-spilleren.

– Det er helt vondt. Det skjærer langt inn i hjerterota. Det er en ung spiller som var i landslagsdiskusjonen før hun fikk korsbåndsskade. Så har hun jobbet seg tilbake over lang tid, og har vært med nå i noen måneder, spilt bra og vært bærebjelken på Molde-laget. Så får hun den smellen der. Det er trist for håndball, trist for henne og trist for Molde, sier Svele.

– Det er et spesielt skrik
Storhamar-spiller Kamilla Sundmoen var på banen søndag, og skjønte med en gang hva som hadde skjedd.

– Det verste er hylet. Det er et spesielt skrik som alle bare får når de tar korsbåndet. Jeg så det jo. Jeg så hvordan det kneet gikk ut av stilling. Det er aldri noe godt å se. Det er en lang og vond skade. Jeg unner ingen å ta korsbåndet. Det tar så lang tid. Du vet at når det skjer, så er du ute i et år eller halvannet år. Og det har skjedd en gang før også. To sånne korsbåndsskader, det er tøft, sier Sundmoen til TV 2.

Storhamar-trener Arne Senstad har opplevd andre som har pådratt seg samme skade tidligere, og synes også synd på Obaidli.

– Jeg har uheldigvis vært med på det noen ganger nå, og det er like jævlig hver gang. Du får bare vondt når du ser og hører den samme reaksjonen hver gang, og stort sett er det med det verste utfallet - altså at det ryker et bånd. Det gjelder uavhengig av spiller, men når du kjenner forhistorien til Obaidli og vet hun er i gang igjen og har sett veldig bra ut, så er det selvfølgelig trist. Du blir litt lammet i en liten periode, sier Senstad til TV 2.