Herlovsen: – Kanskje Ada har tatt for stor plass

Isabell Herlovsen er tilbake på landslaget, og det første hun gjør er å ta et oppgjør med Ada Hegerberg, som har sagt nei til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– For å være helt ærlig: Avgørelsen til Ada (Hegerberg) om å takke nei til landslagsspill er egentlig merkelig. Det er mange som drømmer om å få spille for Norge. Det er selvsagt opp til Ada selv å gjøre det hun ønsker, men for meg er det å takke nei til Norge et feil signal til de yngre, sier Herlovsen til TV 2.

Isabell Herlovsen er tilbake i hjemlandet etter en sesong i kinesisk fotball. Og hun er tilbake i landslagstroppen, samtidig som Ada Hegerberg har takket nei til å spille med flagget på brystet.

– To ulike personer
Er det ikke plass til to store profiler på landslaget?

– Vi er begge to gode fotballspillere, hadde vi fungert sammen på landslaget så haddet det vært veldig bra. Men jeg tok ikke en pause fra landslaget på grunn av Ada. Det var fordi klubben min i Kina skulle spille seks kamper i juli og ønsket å ha alle sine utenlandske spillere på plass,

– Men hvorfor fungerte det ikke på banen mellom dere to?

GULLJUBEL: Det ble edelt metall også i Kina for Isabell Herlovsen. Foto: Privat
GULLJUBEL: Det ble edelt metall også i Kina for Isabell Herlovsen. Foto: Privat

– Begge vi to er spisser som liker å score mål. Jeg kjenner ikke Ada godt nok som menneske til å mene noe om henne. Vi er bare to spillere som er ulike som personer. Hun har sine meninger og er en sterk personlighet. Jeg er ikke den som prater høyest. Vi er kort og godt to helt ulike personer.

– Bør fokusere på de som faktisk vil gjøre en jobb
– Men hvem er det sitt ansvar at en av Norges beste spillere, faktisk kåret til verdens beste, ikke vil spille for fedrelandet?

– Oi, det er faktisk er veldig godt spørsmål. Vet ikke om jeg har noe godt svar: folk er forskjellige, men nå hadde det heller ikke vært bra om alle var like. Nå har altså Ada sagt nei og hun hadde vært med på landslaget hvis hun selv hadde ønsket det. Så jeg føler at folk ikke skal mase for å få henne tilbake. Det skal være en ære å spille for Norge og da bør man heller fokusere på de som faktisk ønsker å gjøre en jobb for Norge, sier Herlovsen.

– Kanskje Ada har tatt for stor plass
– Blir landslaget dårligere uten Hegerberg?

– Ada er en god fotballspiller som lager mange mål, men slik jeg har sett de siste landskampene - uten Ada - så ser det ut for meg som jentene spiller med litt lavere skuldre. Kanskje Ada har tatt for stor plass?

– Hva mener du med det?

– Ada er som sagt tydelig og setter høye krav til seg selv, og også andre, men hvis det går utover prestasjonene til andre så blir det jo feil. Synes jeg.

– Og etter dine klare meninger må jeg naturligvis spørre om landslaget blir bedre med Isabell Herlovsen på laget?

– Hehe, det var det da. Jeg håper at jeg kan komme inn med positiv energi og at jeg kan bidra med det jeg er god på, jobbe hardt og forhåpentligvis score mål. Men først og fremst gjøre en jobb for laget. Og aller først må jeg overbevise treneren om at jeg er god nok for laget, sier Isabell Herlovsen.